Boeing, 737 MAX’ların üretimine tekrar başlıyor

Boeing 737 MAX
Boeing's 737 MAX 8

Last Updated on 28 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

737 MAX kazalarıyla dikkatleri üzerine çeken ve 737 MAX tipi uçakların uçuşunu Mart 2019’da yasaklayan ABD’li uçak üreticisi Boeing, bu yolcu uçaklarının üretimine tekrar başladığını duyurdu.

Etiyopya ve Malezya’ya ait 737 Max 8 model Boeing uçaklarının düşmesi ve toplam 346 insanın hayatını kaybetmesinin ardından bir de 737 MAX uçaklarda yazılımsal problemlerin ardı ardına gelmesi, hatta bu hatanın şirket tarafından uzun bir süre önce bilindiği gerçeğinin ortaya çıkması büyük tartışmaları ve mali kayıpları peşinde getirmişti.

Firmanın internet sayfasında yer alan yeni bir açıklama ise şok etkisi yarattı. Son iki trajik kazanın ağır yükünü hala taşıdığı vurgulanan açıklamada “Boeing son aylarda 737 MAX üretimine sağlıklı bir dönüş için önemli ilerlemeler kaydetti. Firmamız bu süreçte, Federal Havacılık İdaresi ve diğer küresel düzenleyiciler ile çalışmaya devam etmiştir. Bu kazalardan etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için 100 milyon dolarlık yardım fonu kurduk” ifadelerine yer verildi.

İlgili haberleri okumak için tıklayınız: