Murtaza Kalender, TIES’in Türkiye tek yetkili elçisi oldu

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, Uluslararası Ekoturizm Topluluğu TIES’in Türkiye tek yetkili elçisi olarak seçildi.

Last Updated on 3 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, ekoturizmi küresel olarak teşvik etmeyi amaçlayan Uluslararası Ekoturizm Topluluğu TIES’in Türkiye tek yetkili elçisi olarak seçildi.

Dünyanın birçok ülkesinde üyelikleri ve geniş kapsamlı temsilcilikleri bulunan TIES, Türkiye’de ilk kez bir Turizm profesyonelini bu göreve atadı.

TIES’in Türkiye tek yetkili elçisi olarak seçilmesinden dolayı oldukça mutlu olduğu dile getiren Kalender, konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

“GURUR DUYDUĞUM BİR GÖREV”

“Böylesine, dünyanın en geniş kapsamlı ve alanında tek otorite sayılan bir organizasyon olan TIES’in beni böyle bir göreve layık görmesinden ötürü dernek yetkilisi Jon Bruno’ya teşekkürü bir borç bilirim. Bu gerçekten gurur duyduğum bir görev ve buna ülkem layık olmak adına gereken her şeyi yapacağım.

“TÜRKİYE’NİN EKOTURİZMDE HAK ETTİĞİ YERE GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bu vesileyle, ülkemizi ve camiamızı, turizm alanında, bundan önce olduğu gibi en iyi şekilde temsil ederek tanıtmaya devam edeceğiz. Ülkemizin marka değerini en yüksek seviyeye çıkarma gayretinde olacağız. Doğası, kültürü ve ekolojik varlıklarıyla Türkiye, zaten dünyanın en değerli destinasyonlarından biri ve biz de elimizden gelen tüm çabayı göstererek, ülkemizin ekolojik turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalışacağız.

“HEDEFİMİZ GLOBAL PLATFORMLAR”

Bundan sonraki hedeflerimiz daha büyük ölçekli olacak ve ülkemizin global platformlarda daha da yüksek ve tanınmış bir yer edinmesi yolunda elimizden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyoruz.”

Dünyanın en saygın ve en büyük çaplı Uluslararası Ekoloji Birliği olan The International Ecotourism Society’ın (TIES) Türkiye tek yetkilisi olarak seçilen Murtaza Kalender, bugüne kadar imzasını attığı çeşitli uluslararası workshop etkinlikleri ve turizm fuarlarıyla dikkat çekmesinin yanı sıra pandemi sürecinde de gerçekleştirdiği zoom toplantılarıyla da adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

“Bizler motivasyon ustasıyız, turizmde karamsarlığa yer yok”