ITB Berlin’den yeni normal için ilk etkinlik

Last Updated on 26 Haziran 2020 by Yaşar Çelik

ITB Berlin yönetimi, 16 – 18 Ekim 2020 tarihlerinde “We Love Travel” mottosuyla yeni normale uygun, yenilikçi bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.  

ITB Berlin ve Berlin Travel Festival 16 – 18 Ekim 2020 tarihleri arasında Arena Berlin’de bir etkinlik düzenleyecek.

Etkinlik kapsamında turizm ve seyahat endüstrisinin krizden hep birlikte çıkılabileceği vurgulanırken; buna yönelik yöntemlerin değerlendirildiği bir platformun oluşturulması planlanıyor.

Tüm katılımcılar için üç gün boyunca yüz yüze ve sanal etkinlik programı sunulacak.

“We Love Travel – a tourism recovery pop-up” mottosu ve konseptiyle düzenlenecek etkinlik sektörü yeniden canlandırmak, yeni temaslar ve ilişkiler kurmak için bir platform olacak.

ITB Berlin Halkla İlişkiler Müdürü Julia Sonnemann, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada; üç günlük etkinlikte turizm ve seyahat endüstrisinin tüm temsilcileri, turizm profesyonelleri, otelciler, restorancılar, gezginler, Instagrammer ve blogger’ların bir araya geleceğini; bu kapsamda “We Love Travel!” mottosuyla coronavirus salgını sonrasında turizm ve seyahat endüstrisi için düzenlenecek ilk önemli etkinlik olacağını ve sektör için kriz yollarının değerlendirileceğini belirtti.

Berlin Travel Festival Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Bernd Neff; “Şu an için seyahat sektörünün tam olarak nasıl değişeceği, nasıl dönüşüm göstereceği sadece tahmin edebileceğimiz bir şey… Bu nedenle, öncelikler, güvenlik ihtiyaçları, sürdürülebilirlik ve diğer hususlar açısından çeşitli senaryoları değerlendirmek ve yenilikçi stratejiler üzerinde birlikte çalışmak daha da önemli hale geliyor” dedi.

Bernd Neff, etkinliğin detaylarına ilişkin şunları paylaştı:

“Düzenlenecek bu etkinliğin, yüz yüze ve sanal yöntemlerin kombinasyondan oluşacak 16 Ekim Cuma günü ITB Berlin’in ticari ziyaretçilerine yönelik program formatında olacakken, 17 ve 18 Ekim’de Berlin Travel Festival’inin programı ağırlıklı olarak tüketicilere, gezginlere ve blogger’lara yönelik olacak. Etkinliğin hibrit konsepti, ziyaretçilerin bizzat katılabilmelerinin yanı sıra sanal bir alanda büyüleyici içerikleri deneyimlemelerini sağlayacak. Buna göre, katılımcılar normal ve sanal formatlarda sunum yapabilecekler.”