Putin’den Rusya turizmi için destek sözü

Last Updated on 10 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den, gelecek yıl turizm sektörü için ayrılan fonların, iç turizme destek maksadıyla kullanılması kararı geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki yıl turizm sektörüne ayrılan fonların iç turizmi geliştirmek için kullanılması fikrini destekledi.

Putin, hükümet üyeleriyle bir ürün etiketleme sisteminin geliştirilmesi üzerine video konferans düzenledi. Kabine üyeleri ile sosyo ekonomik meseleler de masaya yatırıldı.

PUTİN KABUL ETTİ

Görüşme sırasında, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko, seyahat fonlarının geri ödeme olasılığıyla, yurt içi seyahati teşvik etmek için programa 15 milyar ruble tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Chernyshenko, Putin’e “Bizim sizden isteğimiz, Maliye Bakanlığı’nın bizim istediğimiz bu parayı bu yıl ve gelecek yıl bize tahsis etmesidir. Böylece bizde kendi vatandaşlarımıza iç seyahatlerinde yardımcı olabileceğiz.” dedi.

Gazetem.ru’nun haberine göre; Putin bu fikre katılarak, gelecek yıl için ek fon ayırmayı düşüneceğini belirtti.

Rusya’da turist gezilerini canlandırma programı adı kapsamında, satın alınan hizmetler için geri ödemeli imkan 20 – 21 Ağustos gecesi başladı. 28 Ağustos Cuma gece yarısına kadar sürdü.