“60 bin turist için Türkiye’deki acentalarla iş birliğine hazırız”

Last Updated on 8 Mart 2021 by Turizm Günlüğü

Kore Turizm Organizasyonu, pandemi sonrasında Türkiye’den ilk etapta 60 bin turisti Kore’ye çekebilmek için harekete geçti. KTO İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park “Bu hedefe ulaşmak için Türkiye’deki acentalarla iş birliğine ve acentalara destek vermeye hazır olduklarını” açıkladı.

Kore ve Türkiye, tarihte ve farklı alanlarda önemli ilişkilere sahip olan iki ülke… İki ülkenin turizm alanındaki ilişkileri içinse aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi ise iki ülke arasındaki turizm alanındaki ilişkileri artırmak ve Kore’de daha fazla Türk turisti ağırlamak için faaliyet yürütüyor.

Türkiye’de fazla bilinmese de Kore; Dünya’nın sayılı MICE destinasyonları arasında yer alıyor.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park ile Kore’nin MICE turizmi için potansiyelini, KTO’nun Türkiye acentalara yürüttüğü çalışma ve verdiği destekler hakkında konuştuk.

KTO İstanbul Direktörü Soyoung Park “Türkiye turizm sektörüne daha fazla destek vermek istediklerini” belirtti.

İşte Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin detayları…

🇰🇷 KORE TURİZM ORGANİZASYONU’NUN FAALİYETLERİ

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ve yürüttüğü faaliyetler hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzakdoğu’nun en önemli ülkelerinden olan Kore’nin dünyada tanıtımına yönelik çalışmalar yapmak üzere Kore Cumhuriyeti bünyesinde hizmet veren bir kuruluştur.

Dünyanın her noktasındaki insanların Kore’ye seyahatleri ve konaklamaları için kolay, ekonomik ve güvenli stratejiler geliştiren KTO, elli yılı aşkın deneyimiyle yaratıcı ve sürdürülebilir bir turizm sektörünün oluşturulmasına katkı sağlıyor.

KTO İstanbul Ofisi de aktif bir parçası olduğu bu kurumun amaç ve ilkeleri doğrultusunda, bireysel ve kurumsal düzlemlerde Kore’nin tanıtımını yapma ve seyahat çözümlerinin geliştirilmesine destek olma amacını taşıyor.

Bu amacı gerçekleştirme noktasında Kore’nin köklü gelenekleri ve yerleşik kurum kültüründen beslenen KTO İstanbul Ofisi, münferit turistten seyahat acentalarına kadar tüm tarafların ortak kazanımını sağlayacak dürüstlük, açıklık ve ileri görüşlülük ilkelerini benimsiyor.

🇰🇷 “KORE KÜLTÜRÜNÜ TÜRKİYE’YE TANITMAK İÇİN BURADAYIZ”

Kore Turizm Organizasyonu’nun Türkiye ile turizm alanındaki ilişkileri geliştirmek adına hedef ve planlamaları nelerdir?

İki ülkenin kültürünü ve yaşama biçimini bilmek ve anlamak istiyoruz. Kore kültürünü Koreli insanların yaşama biçimi hakkında bir yayın yapmak istiyoruz. Bu nedenle, bu noktada Kore kültürü hakkında biraz ilham vermek istiyoruz.

İki ülke arasındaki ilişkiyi geliştirmeyi planlıyoruz çünkü Türkiye sadece iş yapmak istediğimiz bir ülke değil, tarihi bir geçmişimiz var. Uzun bir arkadaşlığımız var. Kore savaşında yanımızda Türk askerleri vardı ve bu farklı bir durum. Biz de iki ülke arasındaki bu bağları geliştirmek istiyoruz.

Kore olarak Türkiye deneyimi bizim için çok önemli ve Kore’den Türkiye’ye yılda ortalama 250 bin ziyaretçi geliyor ama Türkiye’den Kore’ye yıllık 30 binden az kişi ziyaret ediyor.

Göründüğü üzere büyük bir fark var ve biz bu farkı kapatmak istiyoruz. Kore kültürünü Türkiye’ye tanıtmak için buradayız.

2022’de Türkiye’den Kore’ye olan ziyaretçi sayısını 60 bin yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda Türkiye turizm sektörünü destekliyoruz ve daha da çok desteklemek istiyoruz.

🇰🇷 ACENTALARLA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA VE FAALİYETLER

Kore Turizm Organizasyonu’nun Türkiye’deki acentalara yönelik yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Turizm acentelerine yönelik reklamlara destek verdik. Finansal olarak destek programlarımız var. Turizm sektörü olan hedef kitleye yönelik tanıtım şovumuz vardı.

Turizm kampanyası ile ilgili iş birliği faaliyetlerimiz var. Örneğin, bazı kuponlar veriyoruz Kore’de kullanabilecekleri. Buna benzer birçok aktivite yaptık.

🇰🇷 “KORE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MICE DESTİNASYONLARI ARASINDA”

Türkiye’deki acentaların ve DMC firmalarının Kore Turizm Organizasyonu ile çalışmaları; onlara hangi konularda katkılar sunuyor ve avantaj sağlıyor? Kısaca KTO, acentalara ne gibi avantajlar sunuyor?

Grup büyüklüğüne bağlı olarak özel gruplar için özel destek planlarımız var. Özelleştirilmiş destek planını diyebiliriz. Bunlar birçok promosyon barındıran programlardır. Ayrıca, Kore, MICE destinasyonu olarak dünyanın bir veya iki numaralı ülkesi. Belki Türklerin bu konuda pek bilgisi yok ama Kore çok meşhur çünkü birçok programı destekliyoruz ve zevk alabilecekleri çok sayıda benzersiz mekan ve ilginç aktiviteler var.

🇰🇷 4 MEVSİM PROMOSYON KAMPANYASI

Etkinlik ve organizasyon firmalarına yönelik yürüttüğünüz, yürütmeyi planladığınız çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Bu yıl dijital pazarlama yılımız. Birçok strateji ve pazarlama aracını yeniden inşa ediyoruz; çoğunlukla çevrimiçi kampanyalar ve promosyonlar var. Faaliyetlerimizi iki bölüme ayırdık; biri iş sektörü, diğeri tüketici kesimi.

İş sektörü için 24 saat yardım hattını çalıştırıyoruz, her şeyi desteklemeye hazırız ve tüketici kesimi için birçok çevrimiçi etkinlik ve promosyon geliştirdik.

Bu zamana kadar 4 mevsim promosyon kampanyası, havayolları ve OTA’lar ile işbirliği, influencer’lar ile işbirlikleri yaptık. K-Friends aktiviteleri (Mart ayından itibaren) yaptık ve insanların ülkemize yönelik ilgisini çekmek için bunları yapmaya devam edeceğiz.

MICE, etkinlik ve organizasyon firmaları neden Güney Kore’yi tercih etmeli? Güney Kore’nin bu alandaki alt yapısı ve sunduğu avantajları paylaşabilir misiniz?

Bahsettiğim gibi, Kore, MICE ve DMC ile gerçekten ünlü olan ilk ülke. Benzersiz mekanlar, ilginç aktiviteler gibi insanların beğenebileceği pek çok şey sunuyoruz. Ayrıca finansal destek programlarıyla da onları destekliyoruz.

🇰🇷 “TRAVEL BUBBLE” ANLAŞMASI

Pandemi sonrasında turizm sektöründe ve seyahat endüstrisinde oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Güney Kore bu süreci nasıl geçirdi? Pandemi sonrası döneme nasıl hazırlandı?

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini daha iyi stratejiler oluşturmak ve geliştirmek için kullanıyoruz. Bu yıl dijital bölüm adında yeni bir bölüm oluşturduk. Tüm çalışanlar dijital pazarlama üzerinde çalışıyor.

Çok sayıda çevrimiçi tur ürünü geliştirdik. Uzaktan seyahati teşvik ediyoruz, ayrıca çevrimiçi tur ürünleri satıyoruz. Bu yaklaşım, özellikle kısa mesafeli ülkelerde çok işe yaradı.

Pandemi sürecinde Güney Kore olarak “Travel Bubble” anlaşması ile güvenli/ hijyenik bir yeni deneyim sunuyoruz.

Erken rezervasyon (Early Bird) ile daha uygun fiyatlar sunuyoruz. SNS programı (Simple Notification Service) ile sosyal iş ağlarımızı genişletiyoruz ve daha çok kişiye ulaşıyoruz.

Yine bu süreçte birçok influencer ile görüşüyoruz ve birlikte projeler geliştiriyoruz.

🇰🇷 “TÜRKİYE TURİZM SEKTÖRÜNÜ DAHA FAZLA DESTEKLEMEK İSTİYORUZ”

Turizm sektörünün temsilcilerine, sektör paydaşlarına özellikle acenta ve DMC firmalarına iletmek istediğiniz mesajlarınızı alabilir miyiz?

24 saat boyunca bir yardım hattımız var ve onları her zaman desteklemeye can atıyoruz. Sektörün isteklerini bekliyoruz.

Az olan 30 bin ziyaretçi sayısını iki katına çıkarıp; 2022 yılında 60 bin Türkiye’den Kore’ye ziyaretçi olsun istiyoruz. Türkiye turizm sektörünü daha fazla desteklemek istiyoruz!