Vize almak kolaylaşıyor!

Last Updated on 22 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Rusya yabancılara vize verilmesiyle ilgili iki önemli yasa tasarısını duyurdu. Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması tarafından söz konusu tasarılar ilk oturumda kabul edildi. Yasalaşması için Nisan ayına işaret ediliyor.

Konuyla ilgili tasarılarından ilki Rusya vatandaşlarının yakın akrabası olan yabancı ülke vatandaşlarına basitleştirilmiş prosedürle bir yıl süreliğine kolay yoldan vize verilecek.

İkinci tasarı ise yabancı turistlere, otelde rezervasyon yaptırmaları halinde 6 aya kadar vize verilmesini öngörüyor. Şu anda turist vizeleri bir aylık veriliyor.

Turkrus.com’da yer alan habere göre Rusya’da ülke vatandaşlarının, yabancı ülkelerin vatandaşları olan eşleri, çocukları ya da diğer yakın akrabalarına ülkeye girişlerde hiçbir ayrıcalık tanınmıyor. Polis makamlarından çıkarılan davetiye üzerinden yakınlara vize çıkarılması, mevcut durumda meşakkatli bir süreç gerektiriyor ve en fazla 3 aylık vize veriliyor. Yeni yasa ile bu zorluk kalkacak. Rus vatandaşının yabancı aile üyelerine kolaylıkla bir yıllık vize verilecek.

#TGilekeşfet okuma önerileri: