Rusya’nın en popüler iş seyahati destinasyonları açıklandı

Türkiye Rusya'da Üçüncü Sırada

Last Updated on 2 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Eylül 2021 döneminde Rusya’nın iş seyahati için en popüler destinasyonları belirlendi. İşte Rusya’da popüler olan iş seyahati destinasyonları…

Çevrimiçi tur operatörü OneTwoTrip şirketinin “business seyahat” servisi, Eylül ayında Rusya’da iş seyahati için en popüler rotaları açıkladı.

İş seyahatleri alanında hizmet veren departmanın uzmanları tarafından, şirketlerin rezervasyonlarının analiz edildiği araştırmanın sonuçları, ülkedeki iş seyahatleri için en popüler destinasyonların geleneksel olarak Moskova ve St. Petersburg olduğunu gösterirken, her dört uçak bileti rezervasyonundan birinin (yüzde 28) Moskova’ya, her on biletten birinin ise St. Petersburg’a yapıldığı kaydedildi.

Şirketler arasında Murmansk, Kazan ve Samara’ya iş seyahatleri aktivitelerinin iki kat artarak yüzde 3’e yükseldiği gözlemlenirken, Kaliningrad, Krasnodar ve Soçi’ye yapılan iş seyahatlerinde de düşüş kaydedildi.

Soçi’ye iş gezisi aktivitelerine olan ilginin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında düştüğü belirtilen OneTwoTrip araştırmasında, demiryolu taşımacılığı üzerinden yapılan iş gezilerinde de Moskova destinasyonunun yüzde 38 ile lider olduğu, ikinci sırada ise yüzde 17 ile St. Petersburg’un bulunduğu aktarıldı.

Gazetemru.com’un haberine göre; Rusya’da gerçekleştirilen iş seyahatleri aktivitelerinde en popüler destinasyonlar arasında üçüncü sırada Habarovsk yer alırken, bu şehri Ekaterinburg ve Nijniy Novgorod’ın da takip ettiği kaydedildi.

Temmuz ayında çevrimiçi seyahat acentesi Tutu.ru Analitik Merkezi’nin araştırmaları, Rusların seyahat için hangi ulaşım araçlarını tercih ettiğini göstermişti.

Anket sonuçlarına göre Rusların yüzde 31’i seyahat ederken havayolu ulaşımını tercih ederken, yüzde 29’u ise demiryolu ulaşım araçlarını tercih ettiğini ifade etti.

Ankete katılanların sadece yüzde altısı genellikle otobüsle seyahat ettiğini açıklarken, yüzde 13’ü ise Rusya’da seyahat için kendi otomobilini tercih ettiğine işaret etti.

Tutu.ru anketine katılan her yüz katılımcıdan biri, yolculuklar için araba kiraladığını vurgularken aynı zamanda yol paylaşım uygulamaları üzerinden bulduğu yol arkadaşıyla seyahat etmeyi tercih ediyor.