Dünya’nın en iyi destinasyon düğün planlayıcıları İstanbul’da

Last Updated on 11 Eylül 2021 by Yaşar Çelik

Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği (IADWP) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, 20 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Destinasyon Düğün Çalıştayı için Türkiye’ye geldiler.

TravelShop Turkey Ceo’su Murtaza Kalender, “Uluslararası Düğün Çalıştay’ının 14. sünü İstanbul’a getirerek, düğün sektöründe de ülkemizin hak ettiği payını almasına ve turizmin çeşitlenmesine katkı sağladık” dedi. Kalender ayrıca, Uluslararası Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın 2022 yılında Bodrum’da yapılmasını için Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in başvuruda bulunduğunu söyledi.

IADWP üyeleri, Pullman İstanbul otelde bir B2B düzenleyerek, Türkiye’deki düğün turizm firmaları ile biraya geldiler ve görüşmeler yaptılar. İstanbul’daki tarihi yerleri, potansiyel düğün mekanlarını ve otelleri gezen IADWP temsilcileri, İstanbul’daki mekanlara hayran kaldılar.

Travelshop Turkey CEO’su Murtaza Kalender

KALENDER: TÜRKİYE BU PASTADAN PAY ALMALI

Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği’nin (IADWP) Avrupa ve Asya’dan Sorumlu Başkanı ve aynı zamanda TravelShop Turkey Ceo’su Murtaza Kalender, “Dünyanın en geniş ve en etkili düğün derneğini İstanbul’da ağırlıyor olmaktan mutluyuz. Uluslararası Düğün Çalıştay’ının 14. sünü İstanbul’a getirerek, düğün sektöründe de ülkemizin hak ettiği payını almasına ve turizmin çeşitlenmesine katkı sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Murtaza Kalender sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada hızla büyüyen turizm sektörlerinden birisi olan destinasyon düğün turizmi sektörünün 2019 verilerine göre, 300 milyar dolara yakın ciddi bir pay aldığını görmekteyiz. Düğün turizmi içerisinde, özellikle Asya ve Karayip Adaları’nın bu pastadan ciddi bir pay aldığı görünmektedir. Biz de tanıtım çalışmalarımızı yaparak, IADWP Derneğinin etkinliğini ülkemizde gerçekleştirerek ve Destinasyon düğünlerini de ülkemize kazandırarak, hem turizmi 12 aya yayabileceğiz, hem de ciddi bir döviz girdisine katkı sağlayacağız. Ayrıca, bu düğün etkinliğimizi ülkemizde yapma fırsatı veren IADWP Başkanı Sayın Kitzia Morales’e çok teşekkür ediyorum.”

MORALES: TÜRKİYE’YE TÜM DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ

IADWP Başkani Bayan Kitzia Morales ise, Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği (IADWP)’nin Çalıştayı için İstanbul’da olmaktan ve 14. Çalıştayı İstanbul’da gerçekleştirecek olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Kitzia Morales sözlerine şu şekilde devam etti: “İstanbul’a gerçekten çok hayran kaldım. İstanbul, Kapadokya, Antalya, Bodrum, Fethiye, Kuşadasi ve Marmaris bölgelerinde çok iyi Destinasyon Düğünlerinin yapılabileceğini otel ve tesislerin olduğunu ve Türkiye’nin bu anlamda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu gördüm. IADWP’nin Avrupa ve Asya’dan sorumlu Başkanı Murtaza Kalender ile de birlikte çalışarak, Türkiye’ye tüm desteğimizi vereceğiz.”

AYDIN: İSTANBUL DOĞRU ADRES

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı Yalçın Aydın ise, Uluslararası Destinasyon Düğünleri Etkinliğinin Istanbul’da gerçekleşecek olmasından dolayı, çok mutlu olduğunu ve düğün destinasyonlarında İstanbul’un doğru bir adres olduğunu belirtti. Dünya’da iki boğaza ve 2 kıtaya sahip tek şehrin İstanbul olduğunu belirten Aydın, Boğaza sıfır mekanları ve otelleri ile İstanbul’un lüks markalı otellerinin bünyesinde bulunduran ender şehirlerden birisi olduğunu ifade ederek, “İstanbul Turizm Derneği olarak tüm gayretleri ile Uluslararası Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın İstanbul’da gerçekleşmesini destekleyeceğiz” diye konuştu.

Dünya turizminde 300 milyar dolarlık bütçesi ile Turizm destinasyonlarının odak noktası haline gelen düğün turizmi sektörü için, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezi Bodrum ile KKTC, karşı karşıya geldi.

KKTC, 2022 ULUSLARARASI DESTİNASYON DÜĞÜN ÇALIŞTAYI’NA ADAY OLDU

KKTC’nin en gözde turizm firmalarından Akmina Travel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin, Başkanı Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği (IADWP) Başkanı Kitzia Morales ve IADWP Avrasya Başkanı Murtaza Kalender ile görüştü.

Akmina Travel Başkanı Abidin, bu görüşmede Uluslararası Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın 2022 yılında KKTC’de gerçekleştirmesi için başvuruda bulundu.

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Abidin, KKTC’nin, dünyanın en güzel turistik adalarından birisi olduğunu, iklimi ve tesisleri ile çok güzel bir yere hakim olduğunu, düğün turizmi için, Kıbrıs’ın güzel bir destinasyon olduğunu belirterek, otelleri, servisleri ile ve turizm tecrübesi ile Uluslararası Destinasyon Düğünlerine rahatlıkla hizmet vereceklerini belirtti. Akmina Travel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin, sözlerine şöyle devam etti: Bizzat kendim gelerek, İstanbul’da IADWP Başkanı Kitzia Morales ve IADWP Avrasya Başkanı Murtaza Kalender’le görüştüm. 2022 Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın mutlaka Kıbrıs’ta olması hususunda yaptığımız görüşme, bizim açımızdan son derece verimli geçti. Umudumuz yüksek, şimdiden KKTC için hayırlı olması temenni ediyorum.”

BODRUM, ULUSLARARASI DESTİNASYON DÜĞÜN ÇALIŞTAYI’NIN 2022 ETKİNLİĞİNE ADAY OLDU

Türkiye’nin deniz, güneş, kum ve aşk denince ilk akla gelen turizm merkezlerinden olan Bodrum, 300 milyar dolar bütçeli Destinasyon Düğünleri turizminden de pay almak istiyor. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, İstanbul’a gelerek Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği (IADWP) Başkanı Kitzia Morales ile IADWP Avrasya Başkanı Murtaza Kalender ile görüştü ve Uluslararası Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın 2022 yılında Bodrum’da yapılmasını arzuladıklarını belirterek, Bodrum’un 2022 adaylığı için başvuruda bulundu.

DENGİZ: ELİT DÜĞÜNLER İÇİN EN UYGUN KONUMDA

Bodrum’un, Dünyanın en güzel düğün destinasyonlarından birisi olduğunu belirten Ömer Faruk Dengiz, denizi, kumu, güneşi, eğlencesi, lüks otelleri ve lüks yatları ile dünyadaki potansiyelli elit düğünlerine, rahatlıkla ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) olarak, düğün turizmine çok önemsediklerini ve 300 milyar dolarlık düğün turizminden Bodrum’un da hak ettiği payı alması gerektiğini belirten Dengiz, “Derneğimiz ile birlikte Bodrum’daki STK’larımız ve turizm paydaşlarımız ile işbirliği yaparak, Bodrum’u dünyanın en iyi düğün destinasyonlarından biri yapmak istiyoruz.
Istanbul’da IADWP Başkanı Kitzia Morales ve IADWP Avrasia Başkanı Murtaza Kalender ile görüşerek, 2022 Destinasyon Düğün Çalıştayı’nın da mutlaka Bodrum’da olması gerektiğini belirttik. Görüşmemiz oldukça verimli geçti, bu konuda bilgi alışverişinde bulunduk.” dedi.

AKSU: TÜRKİYE DÜĞÜN DESTİNASYONU ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Alican Aksu ise, “Öncelikle fiziki etkinliklerin Türkiye’de olmasından dolayı çok mutluyum. Çünkü Türkiye’yi gerçekten düğün destinasyonu anlamında da çok önemli bir bölge. Bu tip etkinliklerin bireysel anlamı da yapılacağını Murtaza Bey kanıtladı. Bireysel olarak da, ülkemizi düğün geliştirme anlamında gerçekten bir farklı bir noktaya getirdi, tanıtıyor. Sadece düğün destinasyonunda değil, ayrıca bir önceki etkinliklerde çok çalıştı Turizme 16 etkinlik kazandırarak ciddi bir rol oynadı. Kendisine Bu etkinlikte de her türlü yardımı yapacağımızı belirtmek isterim. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

SANCAR: TURİZM HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK

Organizasyona ev sahipliği yapan Pullman Hotel Genel Müdürü Tayfun Sancar ise “Öncelikle Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin 14. Çalıştay’ını, Otelimizde ağırlayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda Düğün Çalıştay’ının ön provasını yapıyoruz. 20-23 Ekim 2021 tarihinde Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin etkinliğini gerçekleştireceğiz. An itibarıyla, şu an gelen rezervasyonlardan gördüğümüz gibi, 250’ye yakın düğün planlayıcısı Otelimizde konaklayacak. Bizler de Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğine ve Murtaza Kalendere elimizden geldiğince bütün gayretlerimiz ile yardımcı olacağız. Ülkemizin bu tip platformlarda daha iyi yer alarak, Türkiye’nin de Düğün Organizasyonlarından, Turizmde hak ettiği payı alacağına inanıyorum. Katılımlarından dolayı tüm düğün planlayıcılarına ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.