Bakan Ersoy el artırdı

Last Updated on 21 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl için belirlenen 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir hedefini; 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak yukarı doğru revize ettiklerini” açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

“DÜN TÜRKİYE’YE 130 BİNDEN FAZLA TURİST GİRİŞİ OLDU”

“Istanbul is the new cool” tanıtım kampanyasının dünyada çok ses getirdiğine dikkati çeken Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansının (TGA) faaliyetlerinin kültür sanat alanında da etkilerini göstermeye başladığını söyledi.

Bakan Ersoy, Galata Kulesi’nin restorasyon sonrası müze olarak Topkapı Sarayı kadar ziyaretçi ağırladığını, Rami Kışlası’nın da 2022 sonunda kütüphane olarak hizmete gireceğini belirtti.

Turizmde ana sezonun 1 Nisan’da başlayıp 1 Kasım’da sona erdiğini, fakat pandemi nedeniyle her şeyin değiştiğini ifade eden Ersoy, şunları aktardı:

“Bizim sezona girerken açıkladığımız hedef 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelirdi. Geçen sene gerçekleşen rakam 16 milyon turist, 12 milyar dolar gelir vardı. Bu sene ‘V’ çıkış olacak demiştim. Biz bu yılki hedefimizi 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak yukarı doğru revize ediyoruz. Dün Türkiye’ye 130 binden fazla turist girişi oldu. Dünyada en fazla turist girişi olan ülkeyiz şu anda.”

“BİZ YÜZDE 75 BÜYÜRKEN…”

Ersoy, “Biz 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir hedefini yakaladığımız zaman, geçen seneye kıyasla Türkiye’de turist sayısında yüzde 75 artış, gelirde yüzde 85 artış yakalamış olacağız. Sezona girerken söylediğimiz ‘V’ çıkışını gerçekleştireceğiz. Bizim seviye olarak kendimize rakip gördüğümüz ülkeler Yunanistan ve İspanya. Muhtemelen İspanya, biz yüzde 75 büyürken, yüzde 10 büyümüş olacak, Yunanistan da yüzde 30 büyümüş olacak” değerlendirmesini yaptı.