“2022 yılı için iyimser ve pozitif olmalıyız”

Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore
Türk seyahat severlerin 2022 yılında Güney Kore’yi öncelikli destinasyonlar listesine eklemeleri gerekecek.

Last Updated on 3 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, KTO İstanbul Ofisi’nin 2021 yılında yürüttüğü çalışmalar, düzenlediği etkinlikler ve 2022 yılına yönelik ön değerlendirmelerde bulundu.

Turizm sektörü en zorlu yıllarından biri olan 2021 yılını geride bırakıyor. Bu zorlu süreçte Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi ise 2022 yılına, geleceğe yönelik önemli etkinlikler ve organizasyonlar düzenledi, farklı çalışmalar yürüttü ve Film Ekimi gibi önemli etkinliklere destek verdi.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, 2022 yılına yönelik görüşleri, Türk seyahat severlerin 2022 yılında Güney Kore’yi neden öncelikli destinasyonlar listesine eklemeleri gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu.

“2022 YILINDA KORE SEVERLERE DAHA YAKIN OLACAĞIZ”

“2022 yılı için iyimser ve pozitif yönde düşünmemiz” gerektiğini belirten Soyoung Park, “Koronavirüs durumu hakkında olumluyuz. Herkes umut eder; seyahat etmek, ziyaret etmek, gelip gitmek ister. 2022 yılının, 2021 yılından çok daha iyi olacağını düşünüyoruz, genel beklentilerimiz bu yönde… Planlarımız ve hedeflerimiz açısından ise, COVID – 19 durumu iyiye gidiyor. Bu nedenlerle 2021 ile karşılaştırırsak, 2022 yılında birçok fiziksel ve çevrimiçi etkinliklerle Türkiye’deki Kore severlere daha yakın olacağız” açıklamasında bulundu.

KORE’NİN BAŞARISINI ORTAYA KOYAN ARAŞTIRMA

Bloomberg’in Dünya çapında COVID – 19 durumu ve koronavirüs ile mücadele hakkında yaptığı araştırmanın raporuna atıfta bulunan Park; şu ifadeleri paylaştı:

“Bloomberg’in son araştırmasına göre; Güney Kore, COVID – 19 pandemisini en başarılı şekilde kontrol altına alan ilk 7 ülkeden biri oldu. Güney Kore, ilk 7’de yer alan tek Asya ülkesi oldu. Diğer ülkeler çoğunlukla Avrupa ülkeleri… Bu da Güney Kore’nin koronavirüs açısından Dünya’nın en güvenli ülkelerinden biri olduğunun göstergesidir. Yani, COVID – 19 süreci devam etse bile bir sonraki destinasyonunuz: Güney Kore olabilir.”

OKUMA ÖNERİSİ: MICE etkinliklerinde Güney Kore’yi tercih etmek için 10 neden

%90 ORANININ ÜZERİNDE AŞILAMA RAKAMLARI

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, Güney Kore’de aşılama sürecine ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

“2022 yılında kısıtlamalar biraz daha gevşeyecektir. Diğer yandan Kore’nin aşı kayıtları toplam nüfusta %80 oranına ulaştı. Yani, 18 yaş skalasını da sayarsak, %90’ın üzerindedir ki; bu da rekor sayılacak bir rakamdır. Bu şekilde Hükümetimiz kısıtlamalarına yavaş yavaş gevşetme kararı verdi.”

“COVID – 19 SÜRECİNDE SINIRLARI ASLA KAPATMADIK”

Pandemi sürecinde Güney Kore’nin sınırlarını tamamen kapatmak yerine disiplinli bir şekilde karantina uygulamasını tercih ettiğini söyleyen Park; “Bloomberg araştırması da dahil olmak üzere tüm bunlar bize Güney Kore’nin dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu gösteriyor. COVID – 19 pandemisi sonrasında herkes, gideceği yeri seçerken güvenlik unsurunu öncelikli olarak göz önünde bulunduracak. Bu nedenlerden dolayı Güney Kore’yi korona sonrası dönem için en güvenli destinasyon olarak konumlandırmak istiyoruz” dedi.

Soyoung Park son olarak 2022 yılında da Türk seyahat severler için organizasyonlar düzenleyeceklerini, daha fazla insanı Güney Kore ile tanıştırmak için bir takım tanıtım etkinlikleri ve kampanyalar düzenleyeceklerini açıkladı.

🇰🇷 KTO İSTANBUL OFİSİ 2021 YILINDA NELER YAPTI? 🇰🇷

🇰🇷 Seyahat acentaları ile webinar’lar düzenlendi

KTO İstanbul Ofisi, 2021 yılında Türkiye’nin önde gelen 5 acentası (FEST Travel, HIS Travel, Antonina, Ejder Turizm, Gazella) ile webinar düzenledi.

Toplantılarda Güney Kore’nin turizmdeki yeri ve bir sonraki gidilebilecek destinasyon olduğu anlatılırken aynı zamanda katılımcılara Kore yemekleri ikram edildi.

Tüm webinar’larda “Acentalar için neler yapabiliriz?” “Nasıl destek olabiliriz?” sorularının yanıtları ele alındı.

🇰🇷 Sosyal medya mecraları üzerinden etkinlikler/ yarışmalar düzenlendi

KTO İstanbul Ofisi, sosyal medya hesapları üzerinden düzenlediği çeşitli etkinlik ve yarışmalarla Kore severleri bu zorlu süreçte yalnız bırakmadı.

Video, fotoğraf ve yaratıcılık üzerine birçok etkinlik gerçekleştirildi ve hediyeler dağıtıldı.

 

 

 

 

 

 

 

🇰🇷 Konsolosluk ile Kore Ulusal Günü düzenlendi

Conrad Otel’de “Kore Ulusal Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Diğer ülkelerin konsolosluk temsilcilerinin de davet edildiği geceye iş insanları da katıldı.

🇰🇷 İKSV FİLM EKİMİ’ne sponsor oldu

KTO İstanbul Ofisi, 2021 yılında 20.’si düzenlenen İKSV FİLM EKİMİ’ne “KTO İstanbul Ofisi’nin Katkılarıyla” başlığıyla sponsor oldu.

3 farklı şehirde ve 5 sinema salonunda, 26 bin kişiden fazla izleyiciye ulaşıldı.

Kore Turizm Organizasyonu, kültür ve sanat etkinliklerini her zaman desteklemeye devam edecek!

🇰🇷 Konsolosluk ile Kore Film Festivali düzenlendi

Kanyon Cinemaximum’da iki gün boyunca süren etkinlik kapsamında sinema severler için iki farklı Kore yapımı film gösterime sunuldu.

🇰🇷 A.C.E (K-POP) konseri

Kore Kültür Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu etkinlikte popüler K-Pop grubu olan A.C.E, Türkiye’ye gelerek K-Pop severlere unutulmaz bir gün yaşattı.

🇰🇷 İstanbul’da Kore Günü

Wyndham Grand Hotel’de gerçekleştirilen Kore Günü etkinliği kapsamında katılımcılar için kendilerini sanki Kore’deymişler gibi hissettikleri bir gün yaşatıldı.

Gün boyunca Kore kaligrafi ve K-Pop dansı çalışması, Kore makyajının da inceliklerine değinildi. Ayrıca Kore yemeklerinin de tanıtıldığı lezzet dolu bir gün oldu.

🇰🇷 Ankara’da Kore Günü

15 katılımcıyla gerçekleştirilen, iki gün süren bu etkinlikte; Kore sevdalısı davetliler Ankara Kore Kültür Merkezi’nde Kore’deymişler gibi eşsiz etkinliklere katılarak Kore kültürünü yakından deneyimlediler.

Geleneksel oyunlardan Kore yemeği hazırlama; kaligrafiden K-Pop dans gösterisine kadar dopdolu bir gün yaşadılar.

🇰🇷 Online Kore Bilgi Yarışması yapıldı

KTO İstanbul Ofisi yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı, 18 gün süren “Kore Bilgi Yarışması” düzenledi.

Online olarak düzenlenen bu yarışmada katılımcılar sorulan soruları doğru cevaplayarak yüksek puanlar kazanmaya çalıştı. Dereceye giren katılımcılar ise birbirinden güzel hediyeler kazandı.

Bu hediyelerden bazıları ise: Güney Kore’ye uçak bileti, akıllı telefon, bluetooth kulaklık, akıllı saatler ve tabletler oldu.

 

Dark turizm ve Güney Kore DMZ Turları