Galataport ikinci oldu

Last Updated on 27 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

Galataport İstanbul, Avrupa’nın LEED Platin Sertifikalı en büyük ikinci projesi oldu.

Açıldığı günden bu yana pek çok ilke imza atan Galataport İstanbul, kullanılan inşaat teknolojileri, çevreye saygılı uygulamaları ve herkes için erişilebilir bir saha yaratması ile Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED Sertifikası’nı Platin seviyesinden almaya değer görülerek Avrupa’daki LEED Platin sertifikalı en büyük ikinci proje, Türkiye’nin de LEED Platin sertifikalı en büyük projesi oldu.

İstanbul Boğazı kenarında toplam 112 bin m2’lik bir alanda 1.2 km sahil şeridini kapsayan Galataport İstanbul, dünyanın en önemli projeleri arasında yer alıyor.

Yeşil bina standartlarını en yüksek seviyeye taşımayı amaçlayan Galataport İstanbul, şehrin mevcut dokusuna en yüksek sürdürülebilirlik kriterlerini sağlayarak Karaköy’ün devamı niteliğinde tasarlandı.

Galataport İstanbul’un özellikleri arasında yer alan, deniz suyu ile soğutma yapan mekanik cihazlar, uluslararası konfor, enerji verimliliği ve su verimliliği standartları üzerinde mühendisliği gerçekleştirilmiş sistemler, çevreye karşı duyarlı inşaat süreçleri Galataport İstanbul’a, LEED Platin Sertifikası’nı getirdi.

Binaları sürdürülebilirlik seviyelerine göre değerlendiren, enerji kullanımı, çevreye etki, içinde bulunan insanların konfor ve sağlığı gibi kriterlere dayanarak binaları derecelendirip sertifikalandıran, dünyada ve Türkiye’de önde gelen yeşil bina sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED Sertifikası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirildi. Türkiye’nin LEED Platin sertifikalı en büyük projesi ve Avrupa’daki LEED Platin sertifikalı en büyük ikinci proje olan Galataport İstanbul, 19.yy’dan bu yana kapalı olan sahil şeridini halkın erişimine sunarak İstanbul’un cazibe merkezi haline geldi.