AB’den seyahatler için yeni karar

Vize Serbestisi yerine Vize Kolaylığı

Last Updated on 22 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Avrupa Birliği, üye ülkelerden her türlü seyahate izin vermelerini istedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, COVID – 19 nedeniyle alınan kısıtlayıcı seyahat tedbirleriyle ilgili tavsiyesini 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak şekilde güncelledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, üye ülkeler için aldığı tavsiye kararında, COVID – 19 aşısı olanlar ve hastalığı geçirenlerin AB ülkelerine yapacakları turistik seyahatler dahil her türlü seyahate izin verilmesini talep etti.

Buna göre, AB’ye seyahatine izin verilecek kişilerin tam aşılamanın son dozunu seyahatten en az 14 gün önce olması gerekecek. Aşılamanın üzerinden 270 günden fazla geçmemiş olması istenecek.

Hastalığı geçirenler için ise iyileşmenin üzerinden 180 gün geçmesi şartı bulunacak.

SINOVAC AŞISI OLANLAR İÇİN İZİN

Diğer yandan daha önce Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Novavax aşılarını olan turistleri kabul eden Avrupa Birliği, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan aşıları olanlara da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bu aşılar arasında Türkiye’de yaygın olarak kullanılan Sinovac aşısının yanı sıra Sinopharm ve Hindistan merkezli Bharat Biotech’in aşısına da onay çıktı.

AB Konseyi’nin aldığı tavsiye kararının üye ülkeler için bağlayıcılığı bulunmuyor. Üye ülkeler genellikle tavsiye kararlarına uygun şekilde hareket ediyor ancak kendi tedbir kararlarını kendileri alıyor.