Vize başvurularında parmak izi uygulaması başlatılıyor

Last Updated on 24 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı: Afrika’da vize verilen bütün ülkelerde parmak izi alınmasına başlıyoruz.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afrika’da Türkiye’ye geliş için vize verilirken parmak izi alınacağını, bu alandaki sistemin kurulduğunu bildirdi.

Vizeyle Türkiye’ye gelen ve daha sonra pasaportlarını imha ederek dönüş yapmayanların bulunduğunu kaydeden Çataklı, bu durumun da kişilerin tespitini zorlaştırdığını, yakalananların savaşlar nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini ileri sürdüğünü belirtti.

Bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile çalışma yapıldığını, vize verilen noktalara parmak izi cihazlarının gönderildiğini bildiren Çataklı, “Afrika’da vize verilen bütün ülkelerde parmak izi alınmasına başlıyoruz. Sistem kuruldu, testleri yapıldı. Vize başvurusunda parmak izlerini alacağız. Türkiye’ye geldikten sonra kimlik bilgilerini imha etmiş olsalar bile parmak izinden kim olduğunu belirleyeceğiz. Bu anlamada düzenli göçten düzensiz göçe geçiş konusunu büyük oranda halletmiş olacağımızı düşünüyorum” dedi.