Uçak bileti fiyatları 10 kat arttı

Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar
Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar

Last Updated on 7 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle Moskova – İstanbul uçak bileti fiyatları 12 bin ile 21 bin TL arasında değişiyor.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarların Kerim Ülker bugünkü “Gökyüzü Ruslara kapandı, biletler 10 kata kadar arttı” başlıklı yazısında Moskova – İstanbul uçuşları için bilet fiyatlarının 12 bin ila 21 bin TL arasında değiştiğini, business sınıfı biletlerin ise 40 bin civarında seyrettiğini belirtti.

Kerim Ülker’in köşe yazısında konuya ilişkin öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Her ne kadar genel olarak Rus havayolu şirketleri uçuşları durdursa da Türk firmaları hala seferlerini yapmaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yürüttüğü bu uçuşlar ise süreler uzasa da Moskova başta olmak üzere birçok noktadan Antalya, İstanbul gibi kentlere yapılıyor.

Moskova’dan ayrılanların sayısında yaşanan artış bilet fiyatlarına da yansımış durumda.

Örneğin aktarmasız şekilde Moskova’dan İstanbul’a gelmenin bedeli 12 bin ile 21 bin TL arasında değişiyor.

Normal zamanda 1.000-1.200 TL’ye bilet bulabildiğinizi de hatırlatmak isterim. Tabii bu ekonomi sınıfı biletleri. Business yolcu iseniz 40 bin TL civarına ulaşabiliyor. Normal zamanda Moskova’ya gitmek isterseniz bilet fiyatı ise 2 bin 700 TL. Yani aradaki fark 10 bin TL.

İstanbul, Moskova’dan çıkışın en ucuz olduğu destinasyon aslında.

Eğer direkt uçuşun olduğu bir başka ülke olan Ermenistan’a gitmek isterseniz 4 saatlik uçuşun ekonomi sınıfı bedeli 26 bin 223 TL. Erivan – Moskova uçuşu ise 2 bin 550 TL.”

—O—

Kerim Ülker’in köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın