İstanbul’un en iyi açık hava mekanları

Açık hava mekanları
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Depositphotos

Last Updated on 30 Temmuz 2022 by Turizm Günlüğü

İstanbul gibi bir şehirdeyseniz, baharın tadını çıkarmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bu yüzden ben de, sizlere günlük aktivitelerinizin arasına sıkıştırabileceğiniz keyifli kafe ve restoran önerileri vererek bahar aylarının keyfini çıkarmanıza yardımcı olmak istedim. İstanbul açık hava mekanları

İstanbul’da konumlanana on binlerce yiyecek & içecek işletmesinin sayfalarca süren kalabalığı arasından sıyrılıp nokta atışı, keyifli mekanlara gitmek isteyen kararsızlar için yararlı bir içerik olacağını düşünüyorum. 🙂

Limonlu Bahçe

1) LİMONLU BAHÇE

Taksim’de konumlanan Limonlu Bahçe, bambaşka atmosferiyle sizi bitişik nizamda inşa edilmiş binalar arasındaki bir saklı bahçe gibi karşılıyor. Alışık olmadığımız kadar gizli ve karmaşık bir girişi olan Limonlu Bahçe, limon ağaçları altında dostlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz kafelerden biri. Uluslararası mutfaklardan oluşan menüsü ve alkollü/alkolsüz içecek seçkisiyle yiyecek & içecek tercihlerinize kesinlikle karşılık verecektir. Bahçesinde oturmanın keyfini alanlar için şehrin gürültüsünden kaçmak istediklerinde kendilerini atacakları bir kaçış noktası olacağından şüphem yok.

Açık hava mekanları
Divan Brasserie Bebek

2) DİVAN BRASSERIE BEBEK

Divan Group’un gözde lokasyonlarından olan Divan Bebek, Brasserie konseptinde hizmet verse de sunduğu ana yemek ve atıştırmalık seçenekleriyle sizi doyuracaktır. Aynı zamanda kendini İstanbul Boğazı’nın dans eden dalgalarıyla baş başa bırakmak isteyenler için ideal yerlerden biri. Sunduğu kaliteli içecek ve tatlı seçenekleriyle oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz. Açık alanı her ne kadar ufak olsa da ucunda deniz varsa neden olmasın? Denize sıfır konumu sayesinde, kahvesini yudumlarken karşı kıyıyı izleyerek düş kurmak isteyenler için birebir!

3) AŞŞK KAHVE

Yine bir boğaz mekanıyla sizi tanıştırayım! Kuruçeşme sahilin belki de en iyi lokasyonunda bulunan Aşşk Kahve, geniş açık alanı ve salaş dekorasyonuyla kendinizi bir sahil kasabasında hissetmenizi sağlayabilir! Menüsünde bulunan geniş ve kaliteli seçkiye, kendi House Wine’ları dahil pek çok alkollü/alkolsüz içecek eşlik ediyor. Şansınız yaver gider ve kendinizi denize sıfır masalardan birine atabilirseniz keyfine doyum olmayan mekanda, eğer içerilerde oturuyorsanız da canınızı sıkmayın. Yemyeşil bahçesi ve salaş dekorasyonuyla İstanbul’un seçkin lokasyonlarından birinde olmak yine de tatmin edici.

Okuma önerisi: İstanbul’da füzyon mutfağını deneyimleyebileceğiniz 6 restoran

Açık hava mekanları
Cup of Joy Nişantaşı

4) CUP OF JOY NİŞANTAŞI

Cup of Joy Nişantaşı her yönüyle farklı bir mekan. Meşrutiyet mahallesinde konumlanan mekandaki nezih ortam kendinizi başka bir yerde hissetmenize sebep olacaktır. Farklı stili ve lezzetli ürünleriyle, Nişantaşı butiklerini gezmekten yorulup kendine oturacak bir yer arayanlara kahve ve tatlı molalarını vermeleri için biçilmiş kaftan! Yaza doğru diyete gireceğinizi biliyorum, bu yüzden korkmayın. Tamamen masum, rafine şeker içermeyen tatlı seçenekleriyle hem yaz için formunuzu koruyacak hem de taze bahar havasında Nişantaşı’nın nezih ortamını iliklerinize kadar hissedeceksiniz!

5) MODA ÇAY BAHÇESİ

Kendinizi uçsuz bucaksız denize bakarken hiç hayal ettiniz mi? Siz de ‘beni kimse ellemesin, kendimle baş başa kalayım’ diyenlerden misiniz? O zaman Moda Çay Bahçesi’ni çok seveceksiniz. Adından da anlaşıldığı gibi burası bir çay bahçesi, o yüzden eğer ‘hem manzara seyredeyim hem karnımı doyurayım’ diyorsanız burası uygun olmayacak. Fakat Moda’da ufak bir yürüyüş sonrasında Dondurmacı Ali Usta’dan aldığınız enfes dondurmayla yürürken oturup soluklanacak bir yer arayışındaysanız tam size göre.

Öyle hizmet kalitesi beklentisiyle falan gidilecek bir yer değil, fakat konumu ve sunduğu manzarasıyla özellikle bahar aylarında akşam güneşinin altına dönüştürdüğü Marmara denizini izlemek oldukça keyifli.

360 İstanbul

6) 360 İSTANBUL

‘Hem fine-dining deneyimi yaşayayım, hem de açık havada keyifle vakit geçireyim’ diyenlerdenseniz 360 İstanbul harika bir seçenek. Tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında bulunan 360 İstanbul, Dünya ve Modern Türk Mutfağı’ndan sunduğu seçeneklerle göz kamaştırıyor. Her şeyin misafirler için dizayn edildiği ve lüks hizmeti deneyimleyebileceğiniz 360, tarihi yarımadayı da izleyebileceğiniz enfes boğaz manzarasıyla isminin hakkını veriyor! Gün içinde saat 16.00 sonrası, daha çok akşam yemeği ya da atıştırma molası vermek için kesinlikle en doğru adres.

Buna benzer daha fazla içeriğimizi Tourism Diary Dergimizin 4. sayısından okuyabilirsiniz:

Turkcell Dergilik: Tourism Diary Mag 4 Sayı
Magzter: magzter.com/Tourism-Diary
Dijital Basın: dijitalbasin.com/Tourism-Diary

Açık hava mekanları
Feriye

7) FERİYE

Ortaköy’de konumlanan Feriye, İstanbul’un ortasında ağaçlarla dolu bir bahçede dolaşıp deniz manzarası izlemek isteyenler için en ideal seçeneklerden biri. Feriye’nin ikonik mimarisi ve nezih ortamı sizi büyüleyecek! Boğazın kıyısında, ağaçlar altında yürüyüş yapmak ve manzaranın keyfini çıkarmak için en uygun adres diyebiliriz. Çektiğiniz muhteşem fotoğraflar sonrasında kahve molası vermek için Voi Feriye, karnınızı doyurmak için Feriye Lokanta fena sayılmayan duraklar denilebilir!

Mükellef Karaköy Chef Arda Türkmen

8) MÜKELLEF KARAKÖY

Mükellef Karaköy de, aynı 360 İstanbul gibi çok ‘açık hava restoranı’ sayılmasa da açık alanının rahatlığı, manzarası ve enfes ürün seçkisiyle gayet keyifli bir mekan. Şef Arda Türkmen’in kurucusu olduğu Mükellef Karaköy, geleneksel ürünlere getirdiği yenilikçi bakışla damaklarınızda şenlik yaratacak! Gittiğinizde özellikle mezeleri denemenizi ve elinizi korkak alıştırmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca sunduğu nezih ortam ve üstün hizmet kalitesiyle ödediğiniz hesabın hakkını verecektir. İstanbul açık hava mekanları

Açık hava mekanları
Gazebo Restoran – Çırağan Sarayı

9) GAZEBO – ÇIRAĞAN SARAYI

İstanbul’un ortasında ‘saraylı’ gibi hissetmek ister misiniz? Çırağan Sarayı zaten başlı başına bir efsane. Büyüleyici mimarisi ve Kempinski’nin ‘LQA standartlarına’ uygun üstün hizmet kalitesiyle dünyada sayılı yerlerde alabileceğiniz hizmeti misafirlerine sunuyor. Bununla birlikte otelin lobisinde bulunan Gazebo Restoran’da lüksü deneyimleyebilirsiniz. Tabak seçkisinden ürünlerine kadar iliklerinize kadar lüks ve ihtişam dolu olan Gazebo’yu kesinlikle listenize ekleyin. İstanbul açık hava mekanları

Ayrıca seçenekler sadece Gazebo’yla sınırlı değil. Çırağan Sarayı durağınız olduğunda Monkey barda Türkiye’nin en lezzetli kokteyllerini içebilir, damak çatlatan şarap-peynir eşleşmeleri için Pier Lounge’da bulunan Berthold’a uğrayabilir ve yine Pier Lounge bölümünde ve bahçelerinde bir Osmanlı saraylısı havasında yürüyüş yapabilir, en ikonik fotoğrafları çekilebilir ve keyifle vakit geçirebilirsiniz. İstanbul açık hava mekanları