Rus tur operatörlerinden Türkiye değerlendirmesi

Rusya’da Türkiye Tatili Fiyatları

Last Updated on 14 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri yaz sezonuna yönelik satışlar ve Türkiye tatillerine yönelik talep hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Rus tatilciler, Rusya – Ukrayna Savaşı sonrasında ilkbahar ve yaz ayları için Türkiye turlarını yeniden satın almaya başladı. İşte tur operatörü temsilcilerinden rezervasyonlar ve Türkiye’ye yönelik talep hakkında açıklamalar…

Rusya’da faaliyet tur operatörlerinin önemli bir kısmı, THY ve Pegasus uçuşlarıyla satışa çıkardıkları Türkiye tatillerine yönelik talebin ve rezervasyonların olumlu bir seyir izlediğini belirtiyor.

OKUMA ÖNERİSİ: İşte Rus tur operatörlerinin Türkiye uçuş programları

Rus tur operatörü temsilcilerinin Rusya Tur Operatörlüğü Birliği’nin (ATOR) haber portalı ATOR Vestnik’e yaptıkları açıklama ve değerlendirmeler şu şekilde:

ANEX TOUR

Anex Tour tarafından yapılan açıklamada; “genel olarak Ruslar arasında Türkiye tatillerine yönelik talebin yoğun bir seyir izlediği ve pazarda kademeli bir toparlanma yaşandığı” belirtiliyor.

Önümüzdeki iki aya yönelik rezervasyonların çok yoğun olmadığı ama bu durumun yaz aylarının yaklaşmasıyla değişeceği de açıklandı.

Anex Tour, 12 Nisan’dan itibaren Pegasus, 15 Nisan’dan itibaren ise THY uçuşlarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yönelik tatil satışlarına başlıyor. Anex Tour, 19 Nisan’dan itibaren de PegasFly uçuşlarıyla Türkiye operasyonlarını arttıracak.

CORAL TRAVEL

Coral Travel’dan yapılan değerlendirmede toplam rezervasyonların %68’inin 1 Nisan – 30 Ekim tarihleri arasındaki tatiller için gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Coral Travel’dan ATOR Vestnik’e yapılan değerlendirmede “İyi bir rezervasyon dinamiği gözlemlendiği, insanların tatil yapmak istediği ve yaz tatillerine ilgi gösterdikleri” belirtildi.

PEGAS TOURİSTİK

PEGAS Touristik yetkilileri, “talepte kademeli bir toparlanma yaşandığını, acentaların temkinli bir iyimserliğe sahip oldukları ve Türkiye’ye yönelik tatil satışlarının arttığını” belirtti.

FUN&SUN TRAVEL (eski TUI Russia)

Fun & Sun Travel da “Türkiye tatillerine yönelik talebin Mart ayının başına göre artış kaydettiğini, bunda da hem yaz aylarının yaklaşmasının hem de uçuşların yeniden başlamasında rol oynadığını” açıkladı. Tur operatörü yetkilileri, Mayıs ve Haziran ayındaki tatiller için de talepte artış yaşandığını açıkladı.