Sabiha Gökçen Metrosu açıldı!

Sabiha Gökçen'de 2. Pistin Açılması Yeterli mi?

Last Updated on 3 Ekim 2022 by Yaşar Çelik

Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu açıldı! Son dakika haberleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan günlük 1 milyon 200 bin yolcu kapasiteli, 4 istasyondan oluşan ve Kadıköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki seyahat süresini 50 dakikaya indiren Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın yapıldığı Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kurtköy istasyonundan bindiği metroyla gelen Başkan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’a kazandırdığımız yeni ulaşım projemiz Pendik Tavşantepe Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının hayırlı olmasını diliyorum.

Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu bu metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Pendik’e Anadolu Adliyesi’ne Kadıköy’e bağlamaktadır.

Artık Sabiha Gökçen’e Pendik’ten 10 dakikada Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir.

Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı’na kadar ulaştıracağız.

Bugünkü açılışta İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz.

Halen inşası süren projelerle bu rakam 366 kilometreyi geçecektir. İstanbul’daki raylı sistem ağının yarısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından İstanbul’a kazandırılmaktadır.”