Avustralyalı tur operatöründen Türkiye’ye destek

Avusturalyalı tur operatöründen Türkiye’ye destek
Intrepid Travel CEO’su James Thornton / Foto: The CEO Magazine

Last Updated on 8 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

Avustralya merkezli tur operatörü Intrepid Travel, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında Türkiye ve Suriye için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.    Avustralyalı tur operatöründen Türkiye’ye destek

Avustralya merkezli, macera turizmi segmentinde sunduğu tur paketleriyle ön plana çıkan Intrepid Travel, Türkiye’de yaşanan deprem sonrasında yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

Intrepid Travel, kar amacı gütmeyen Intrepid Foundation ve Kızılhaç aracılığıyla Türkiye ve Suriye’deki deprem çalışmalarını destek için acil çağrıda bulundu.

Tur operatörü, destek kapsamında ilk olarak 100 bin Avustralya Doları (58 bin Pound) taahhüt etti.

Diğer yandan Intrepid Travel, Türkiye turları için 30 Nisan’a kadar yapılan rezervasyonlardan elde edilen tüm kârı bağışlayacağını duyurdu.

Intrepid Foundation Genel Müdürü Biheng Zhang, “Çoğumuz bu ölçekteki bir felaketin yarattığı travma için ancak üzüntülerimizi paylaşıyoruz. Bu çağrıyı destekleyerek, temel, ilk yardım malzemelerini, battaniye ve çadır gibi malzemeleri sağlayarak ihtiyacı olan kişilere yardımcı da olabiliriz” açıklamasında bulundu.

Intrepid Travel CEO’su James Thornton ise; “Intrepid Travel, turizmi ve seyahatleri iyilik için bir güç olarak görme ve tur düzenlediği destinasyonlara olabildiğince katkı sunma anlayışına sahip ve bu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Türkiye’ye yönelik gezilerimizden elde edilen kârı bağışlamak ve bir miktar mali yardımda bulunmak; gezginlerimize bu kadar çok şey katan destinasyon için yapabileceğimiz küçük çaplı bir yardımdır” ifadelerini paylaştı.

Müşteri güvenliğinin Intrepid Travel’ın bir numaralı önceliği olduğu belirtilen açıklamada; “seyahat uyarılarının yakından takip edildiği ve gelecek dönemdeki turlar için iptal veya bir değişiklik planlanmadığı” ifade edildi.

INTREPID TRAVEL VE TÜRKİYE

Intrepid Travel, Türkiye ile uzun süreli ve yakın bir bağa sahip durumda. Türkiye, 1990 yılında tur operatörünün en yoğun tur düzenlediği ikinci destinasyon oldu. Diğer yandan şirketin logosunda bir Türk camii motifi yer alıyor. Günümüzde Intrepid, Türkiye’de 30 tur düzenliyor ve İstanbul merkezli Türkiye yapılanması kapsamında 25 ekip üyesine sahip.    Avusturalyalı tur operatöründen Türkiye’ye destek