Kılıçdaroğlu: İsias Otel’de cinayet işlendi

Kemal Kılıçdaroğlu: İsias Otel’de cinayet işlendi
Foto: CHP Fotoğraf Servisi Twitter

Last Updated on 17 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı sporcuların ailelerini ziyaret etti.        Kılıçdaroğlu: İsias Otel’de cinayet işlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı sporcuların ailelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, İsas Otel’de cinayet işlendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetle birlikte, Adıyaman İsias Hotel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının Kıbrıs’taki ailelerini ziyaret etti.        Kılıçdaroğlu: İsias Otel’de cinayet işlendi

KILIÇDAROĞLU: CİNAYET İŞLENDİ

Ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 63 kişiye mezar olan İsias Otel için “cinayet” tanımını kullandı. Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin paylaşımları şu şekilde:

“Adıyaman’da 65 kişiye mezar olan Grand Isias Otel’in yapımında dere çakılı ve kum kullanılmıştı. Kuzey Kıbrıslı voleybol takımının çocukları, Şampiyon Melekler o otelin altında can verdi. Orada cinayet işlendi. Başka adı yok bunun. 31 turist rehberi de aynı binanın altında kaldı.

Bugün eşim Selvi Hanım ile Gazimağusa’ya gittim. 23 aileyi ziyaret ettim. Anneler, babalar, kardeşler, halalar, amcalar, dayılar. Yüzlerce kişiyle konuştum. Öyle bir acıyla karşılaştık ki Kıbrıs’ta, adını koyamıyorum. Çocukların odalarında mumlar yanıyor. Herkes feryat içinde. Devleti yönetenler bu insanlara tümüyle kulaklarını kapadılar. Başsağlığı dilemeyi bile çok gördüler.

“CUMHURBAŞKANI OLARAK HESABINI SORACAĞIM”

Çocukların katilleri belli, birkaç ay sonra gerekeni yapacağımızı anlatmak için gittim. Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım. Öncelikle tüm ailelerin bir araya geldiği bir vakıf kuracağız. Her bir evladımızın adıyla yüzlerce burs vereceğiz.

Melekler Takımı’nın formasını yatağımın yanına koyacağım. Her sabah uyandığımda bu formayı göreceğim. #isiashepimizindavası diyeceğim. Şampiyon Melekler’i unutmayacağım. Sinan Ateş’i unutmayacağım. Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Siz de unutmayın ey halkım.”