Rusya’dan Kapadokya’ya direkt uçuşlar ne zaman başlayacak?

Erciyes ve Kapadokya Turizmine
Kapadokya

Last Updated on 31 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya’da havacılık sektörünün ve tur operatörlerinin temsilcileri, Kapadokya’ya yönelik direkt uçuşların ne zaman başlayabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Rusya’dan Kapadokya’ya direkt uçuşlar

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), bu hafta içerisinde 3 Rus havayolu firmasına Kapadokya’ya tarifeli uçuş düzenlemeleri için izin verdiğini açıklamıştı.

Bu karara göre; S7 Airlines ve Nordwind Airlines Moskova’dan, Red Wings Airlines ise Moskova Zhukovsky Havalimanı’nın yanı sıra Krasnodar, Mineralnye Vody, Rostov-on-Don ve Soçi’den Nevşehir Havalimanı’na tarifeli uçuş düzenlemeye yönelik izin almıştı.

OKUMA ÖNERİSİ: İşte Rus havayolu firmalarının Kapadokya uçuş programı…

Rusya’dan Kapadokya’ya direkt uçuşlar ne zaman başlayacak?

Bu gelişme sonrasında “Rusya’dan Kapadokya’ya direkt uçuşların ne zaman başlayacağı?” sorusu gündeme geldi.

Vestnik ATOR’un sektör temsilcilerinden edindiği bilgiye göre; uçuşların Türkiye’nin güney illerine yönelik yüksek talebin söz konusu olduğu yaz döneminde başlamasının düşük ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Rus sektör temsilcileri, bu izin doğrultusunda Kapadokya uçuşlarının yüksek ihtimalle 2023 yılının sonbahar aylarında başlayacağı yönünde öngörüde bulunuyor.