Günde 171 uçak Rus turist getirecek

İlk Çeyrekte Rus Ziyaretçi Sayısı Neden Düştü?

Last Updated on 7 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye günde 171 uçuş planlandı. İşte detaylar…        Günde 171 uçak Rus turist getirecek

Rusya’daki tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin yılbaşında planladıkları Türkiye’ye uçuşlarını artırmaları üzerine bu pazardan alınabilecek turist sayısı hedefi de yükseldi.

Geçen yıl 5.5 milyon kişinin geldiği Rusya’dan bu yıl 7 milyon bekleniyor.

RUSYA TURİZM ENDÜSTRİSİ BİRLİĞİ’NDEN 2023 İÇİN RUS TURİST ÖNGÖRÜSÜ

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin; yaz döneminde Rusya’dan Türkiye’ye günde 171, haftada 1150 – 1200 sefer gerçekleştireceğini, bunun 750’sinin Rus hava yolu şirketleri, 400 seferin de Türk havayolu şirketleri tarafından yapılacağını belirterek bu durumda turist sayısının 7 milyonu bulacağını söylüyor.

Geçen yıl yaz sezonunda hem Rusya hem de Türkiye hava yolu şirketleri tarafından haftada toplam 750 ile 850 sefer yapılmıştı.      Günde 171 uçak Rus turist getirecek

2022’YE GÖRE YÜZDE 30 – 40 ARTIŞ

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan habere göre tur operatörleri; Coral, Anex, Pegas, Fun&Sun, Intourist, Tez Tour ve Biblio-Globus’un koydukları uçak seferleri dikkate alındığında Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında geçen yıla göre yüzde 30 – 40 artış planladığı belirtiliyor.

HER GÜN 171 UÇAK İNECEK

Türkiye, Haziran’dan itibaren Rusya’dan her gün 171 uçak karşılamaya hazırlanıyor.

İzvestiya Gazetesi, Haziran ayından itibaren Rusya Havacılık Kurumu’nun Türkiye’ye sefer sayısını yüzde 50 artırma karan aldığını yazdı.

Habere göre yazın Rusya’dan Türkiye’ye haftada bin 200 uçak seferi yapılacak.

Planlamaya göre Rusya’daki 10 havayolu şirketleri 750 uçuşu, Türk hava yolu şirketleri de 450 uçuşu gerçekleştirecek. Türkiye’ye en fazla direkt seferlerin İstanbul, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’e yapılması planlanıyor.

Rusya’dan Türkiye’ye bu yıl; Southwind Airlines, Türk Hava Yolları, Nordwind Airlines, Azur Air, Pegasus Hava Yolları, Corendon Airlines, Red Wings, Aeroflot, Azimuth ve Yamal uçacak.

“NİSAN VE MAYISTA DARALMA OLACAK, AMA YÜKSELİŞ SÜRER”

Yılın ilk üç ayında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı rekorlar kırarken artışın Nisan ve Mayıs aylarında daralma yaşayacağı, ancak yine de yükselişin devam edeceği belirtiliyor.