Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore

K-pop Blackpink - Kore dizileri
K-pop Blackpink - Kore dizileri / Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore

Last Updated on 8 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Gençler Kore’ye Gitmek İstiyor, Kore Dilini Konuşmak istiyor. Neden mi? Kore kültürü yalnızca ülkemizde değil, dünya çapında popüler. Dizileri, şarkıcıları, giyim tarzları, kullandıkları ürünler, kozmetik ürünleri. Çin veya Japonya değil, neden Kore? Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore

Neden dünya çapında milyonlarca insan birden Korece öğrenmekle ilgilenmeye başladı?

Biraz Kore’yi Tanıyalım

Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore
Asya’nın Gizli Cenneti: Güney Kore’de Dostluğu ve Kültürü Keşfetmek

50 milyon nüfusa sahip bir ülke, başka bir dille herhangi bir bağlantısı olmayan benzersiz bir dili konuşuyorlar .

Hyundai ve KİA dünyanın en çok tercih edilen otomobil markalarından. Samsung ve LG dünyanın önde gelen teknoloji üreticileri, Missha son zamanlarda çok tercih edilen bir kozmetik markası.

Tekrar hatırlayalım. Güney Kore’de sadece 50 milyon insan var! Amerika, Japonya ve Çin’e ait diğer küresel markalarla rekabet edebilmesi ve öne çıkabilmesi kesinlikle olağanüstü bir örnek. Koreliler, teknolojiden üretiminden kültürlerine kadar her şeyi pazarlamada son derece başarılılar.

Kültür Pazarlamasının En Güzel Örneği Kore
Türk seyahat severlerin 2024 yılında Güney Kore’yi öncelikli destinasyonlar listesine eklemeleri gerekecek. Güney Kore’ye İlk Kez Gideceklere Tur Önerisi

Gençlerin akıllarını baştan alan eğlenceli şarkıcıları, dizileri, karakterleri bu pazarlamanın nasıl doğru kurgulandığını gösteriyor. Bugün 8-18 yaş arası gençler Kore’ye özel bir sevgi besliyor. Bundan 10 yıl sonra satın alım gücünü elinde tutacak bir kitleyi küçük yaşlarda etkileyerek, markaların satışlarını artırmayı iyi biliyorlar. Kore’liler pazarlamanın ustaları ve belki de bunun bir parçası da küçük bir ülke olmaları, herkesin nasıl iyi pazarlanacağını ve ticaret yapılacağını bilmesi ile ilgili. Lisede İngilizce + Çince veya Japonca öğrenmeleri gerektiğinden her Koreli en az iki dil konuşmayı bilir. Dil çeşitliliği küresel olarak pazarlamalarını da kolaylaştırıyor.

Koreliler görünüş takıntılıdır. Modaları, makyaj tarzları ve görünümlerine gösterdikleri ilgi efsanedir. Dünyadaki herkes Kore kozmetiklerinin ve plastik cerrahinin popülaritesini biliyor. Estetik yaptırmak bir Kore’li için lüks değil, gereklilik gibi. Görünüş, özellikle pazarlama yaparken nihayetinde çok önemlidir. Kendini beğenme ile birlikte artan özgüvenleri dünyaya meydan okumalarının yolunu açıyor. Kore’liler her şeyden önce görünüme öncelik verir.

Kore Güzellik Sırlarını Yerinde Görmek İster misiniz?

K-Pop ve K-Dramalar zaten uluslararası pazarlara uyarlanmıştır. K-Pop şarkılarının her zaman içinde birkaç İngilizce kelime içerdiğini hiç fark ettiniz mi? Çince ve Japonca şarkılar kesinlikle değil. Ancak Kore şarkıları her zaman uluslararası kalabalığa biraz İngilizce ekler. Dahası, Koreliler dans etmeyi çok iyi biliyorlar. Sonuçta bu tür şarkılarda şarkı sözleri çok az önemlidir. Kore Pop’unu beğenmek ve takdir etmek için Korece’ye ihtiyacınız yok. Ayrıca dans etmek dil engellerini aşan bir şeydir. Bu yüzden K-Pop’u, tadını çıkarmak için Korece anlamanızı gerektirmeyen bir şekilde yaptılar. Gangnam tarzı bu kadar iyimser olmasaydı, kesinlikle bu kadar popüler olmazdı.

K-Dramalar aynı zamanda büyük bir kadın hayran kitlesine göre uyarlanıyor. Her zaman kalp atışlarını çekiştiren bir hikaye kurguladıklarından emin olurlar. Çok yakışıklı oyuncular ve güzel aktrisler kadrosuna sahipler, sonra çok tatlı ve romantik şeyler söylemelerini istiyorlar çünkü bu tür senaryoların kadınlara çok hitap ettiklerini iyi biliyorlar. Koreli erkekler (dramlardakilerden çok farklı olsalar bile) dünyanın diğer bölgelerinde esas olarak bu dizilerin etkisiyle çok olumlu görülüyor.

Güney Kore, kültürlerini pazarlamada son derece başarılı.

(From left) South Korean singer and actor Choi Si-won, actress Go Joon-hee, director Jung Dae-yoon, actress Hwang Jung-eum and actor Park Seo-joon attend a press conference for their new TV drama “She Was Pretty” in Seoul, South Korea, 14 September 2015.

Nihayetinde, Kore’nin küçük bir süper rekabetçi ülke olarak statüsünün, onu Çin veya Japonya’nın yapamayacağı şekilde çok etkili pazarlama teknikleri geliştirmeye zorladığını söyleyebilirim. Yabancı şarkılar arasında benzersiz bir şekilde, K-Pop’un tadını çıkarmak için Korece bir anlayışa sahip olmanıza gerek yok. K-Dramalar, küresel bir hayran kitlesine yankı uyandıracak şekilde çok iyi yazılmış. Kore’nin görünüm ve stile doğal odaklanması dünyanın en popüler ülkesi olmalarına katkıda bulunuyor.

Türkiye’nin dizileri ile popüler hale gelerek, dünyanın bir çok ülkesinden ziyaretçi aldığını düşünürsek, kültür pazarlaması ile çok daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum.