Turist Rehberleri İçin İyileştirme mi Dayatma mı?

Turist Rehberleri İçin İyileştirme mi Dayatma mı?

Last Updated on 19 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Milliyet Gazetesi’nin köşe yazarlarından Abbas Güçlü, 18 Şubat 2024 tarihli köşe yazısında; turist rehberleri ve seyahat acentalarına ilişkin kanun teklifi hakkındaki görüşlerini paylaştı.  Turist Rehberleri İçin İyileştirme mi Dayatma mı?

Milliyet Gazetesi’nin köşe yazarlarından Abbas Güçlü, “Turizm rehberleri neden isyanda?” başlıklı köşe yazısında turist rehberlerini ilgilendiren yasa değişikliği teklifine yönelik, turist rehberlerinin şikayet ve rahatsızlıklarına yer verdi.

“STRATEJİK MESLEKLERDEN BİRİ DE TURİST REHBERLİĞİDİR”

Turist rehberliğinin yeterince ciddiye alınmamasına rağmen stratejik meslekler arasında yer aldığını savunan Abbas Güçlü, “Onlar ne kadar donanımlıysa yaptığınız seyahat o kadar keyifli olur, onlar ne kadar objektifse turizme bakış açınız ve turizmi geliştirmeniz o denli yüksek olur” satırlarını kaleme aldı.

İYİLEŞTİRME Mİ DAYATMA MI?

Foto: Milliyet Gazetesi

Köşe yazısının devamında “yasal düzenlemelerin genelde mevcut durumu daha iyileştirmek için yapıldığını” belirten Abbas Güçlü; “Görünen o ki bu yönde atılan yeni adım, “Rehberliğe darbe vurmakla kalmayıp sıradanlaştıracak. TBMM gündemine gelen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görünen o ki sektörde fırtınalar yarattı” ifadelerini paylaştı.

“UMARIZ LİYAKATTEN ŞAŞMADAN EN DOĞRU OLAN YAPILIR…”

Güçlü, yazısının devamında turizm eğitimi veren üniversitelerin konuya ilişkin yayımladıkları ortak bildirisinden satırlara yer verdi. Turist Rehberleri İçin İyileştirme mi Dayatma mı?

Milliyet köşe yazarı ve eğitim gazetecisi Abbas Güçlü, “Özetin özeti: Liyakatten şaşmadan umarız en doğru olan yapılır…” ifadesiyle yazısını tamamladı.

—O—

Abbas Güçlü’nün kaleme aldığı “Turizm rehberleri neden isyanda?” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın

OKUMA ÖNERİSİ

İRO: Bu Yasa Değişikliği Teklifi Endişe Verici Maddeler Taşıyor