Rus Bankası Türkiye’de Karekodlu Ödeme Hizmeti Vermeye Başladı

Rus Bankası Türkiye'de Karekodlu Ödeme Hizmeti
Görsel: Haberrus

Last Updated on 8 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank, uluslararası ödeme sistemi zorluklarını aşmak için yeni bir adım attı.  Rus Bankası Türkiye’de Karekodlu

Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank, yaptırımların gölgesinde yaşanan uluslararası ödeme sistemi zorluklarını aşmak için yeni bir adım daha attı.

Mir ödeme sisteminde yaşanan zorlukları aşmak için Rus Sberbank Türkiye’deki restoran ve mağazalarda kare kod ile (QR kod) ödeme yapılabilmesine imkan sağlayan bir uygulamayı hayata geçirdi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Uygulama bankanın ödeme sistemi SberPay üzerinden çalışıyor.

Sberbank’ın dokunmatik cep telefonuyla yapılan ödeme sistemi SberPay uygulamasına sahip müşterileri bulundukları mekanda “Metropol ile ödemek istiyorum” demeleri yeterli olacak.

Kare kodu okutan müşteriler payinturkey.com internet sitesine yönlendirildikten sonra ödemeyi gerçekleştirebilecek.

Haberrus’un aktardığı habere göre; Payinturkey.com ile ödeme yapılabilecek yerler, internet sitesindeki Türkiye haritası üzerinden görülebiliyor.

Metropol Card, Türkiye’de üye iş yerlerinde kullanılabilen bir yemek kartı sistemi.

RUS TURİSTLER İÇİN TÜRKİYE’DE BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Rusya ile Türkiye arasında varılan ikili anlaşmalarla faaliyete geçen Mir ödeme sistemi, ABD’nin Türkiye’ye baskısı sonucu 2022 Eylül ayında son buldu. Türk bankaları 2022 Eylül ayında Mir özellikli Rus kartlarına hizmet vermeyi bıraktı.

OKUMA ÖNERİSİ: Türkiye’deki bankalar Mir kart kullanımını durdurdu mu?

Bu tarihten sonra iki ülke sorunu çözmek için defalarca bir araya geldi ancak Türk bankalarının ABD yaptırımlarından korkmalarından dolayı anlaşma sağlanamadı.

Son olarak ortak bir banka kurulması gündemdeydi.

Rus SberBank’ın bu yeni uygulamasının özellikle Türkiye’ye tatile giden Rus turistler için büyük kolaylıklar sağlaması bekleniyor.    Rus Bankası Türkiye’de Karekodlu

Türkiye’ye gelen yabancı turistler arasında Rusya’dan gelenler ilk sırada yer alıyor. Her yıl milyonlarca Rusya Federasyonu vatandaşı tatil yapmak için Türkiye’ye geliyor.