Bayındır: Yatırımcılar Diyarbakır’a geri dönecek

Last Updated on 25 Mayıs 2017 by Yaşar Çelik

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a giden TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Diyarbakır’a yönelik bir haksız ve yanlış algının olduğunu belirterek, “Muhakkak yatırımcılar da bunun farkına varacaklar ve geri dönecekler” dedi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ve beraberindeki heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. TÜROB heyeti, temasları kapsamında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret ederek Diyarbakır ve bölge turizmine katkıları nedeniyle Vali Aksoy’a bir plaket sundu. Ziyarete TÜROB Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Yallagöz ve Orkun Petekçi ile Genel Müdür İsmail Taşdemir katıldı. Plaket takdiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Diyarbakır’a yönelik bir haksız ve yanlış algının olduğunu belirterek, “Diyarbakır’ın dışarıdan görünen, fakat Diyarbakır’a gelindikten sonra bu algının tamamen yanlış bir algı olduğunu, tamamen bir takım dedikodulara dayandığını hisseder gibi olduğunu hissediyorsunuz. Muhakkak yatırımcılar da bunun farkına varacaklar ve geri dönecekler” dedi.

Yatırımlar artacak

Kentte şu anda yabancı 3 zincir otelin yanı sıra bir başka zincir otelinin inşaatının sürdüğünü belirten Bayındır, “Bu halka muhakkak ilerleyecek ve bizim de ülke olarak komşularımızla daha iyi münasebetlere geçip, biraz daha bu hareketli halden kurtulmamız lazım. Hareketli halden kurtulup, daha sakin bir hale gelmemiz lazım. Turizm zaten sulh ve keyif isteyen bir iştir. Böyle adamı döverek, turizm yaptıramazsınız, o muhakkak içinden gelmeli, gittiği yerde dinlenebilmeli, keyif alabilmeli, onun için muhakkak bunlar Diyarbakır’da gerçekleşecek biz öyle gördük” diye konuştu.

Turizmi canlandırma hedefi

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ve beraberindeki heyeti ağırlayan Vali Aksoy da, Diyarbakır’da turizmi hareketlendirme adına yürütülen çalışmaların olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Diyarbakır’daki otelcilerle işbirliği içerisinde önümüzdeki dönemde turizmi Diyarbakır’da daha geliştirme adına neler yapabilirizi etraflıca konuşulacak, tartışılacak ve Diyarbakır’da turizmde, Diyarbakır’ı daha iyi bir noktaya taşıma adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek. Diyarbakır gerçekte gezildiğinde ön algıyla, fiili durumun örtüşmediğini buraya gelen herkes ifade ediyor. Bizim de bütün gayretimiz Diyarbakır’ın, Türkiye’nin diğer büyükşehirlerinden bir farkının olmadığını, buraya herkesin gönül rahatlığıyla gelip turizm faaliyeti ve ticaret faaliyeti içerisinde bulunabileceğini ifade ediyoruz. Bunun için en etkili yöntem, herkesin eğer imkanı olanlar varsa, karar verici konumda olanlar varsa Diyarbakır’a gelmeler. Biz ne kadar söylersek söyleyelim insanların kendi gözüyle görmeleri çok daha anlamlı oluyor.”