Çeşme’ye zarar verecek bir izin daha

Last Updated on 1 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Çeşme’nin doğal yapısını olumsuz etkileyecek projelerin ardı arkası kesilmiyor. İzmir Valiliği, bölgeye yapılması düşünülen kalker ocağını uygun bularak ÇED raporu için süreci başlattı.

Söz konusu kalker ocağı yeni yapılacak olan Alaçatı Havalimanı’na yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Son zamanlarda Çeşme’ye yapılması planlanan projelerin doğal yaşamı olumsuz etkileyeceği yönünde hem siyasiler hem de çevreciler tarafından büyük tepki çekmişti.

Özellikle yakın zamanda Alaçatı Havalimanı projesi hakkında CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen tarafından meclise çeşitli sorular yöneltilmişti.

KALKER OCAĞI UYGUN BULUNDU

Daha Alaçatı Havalimanı projesi hakkında yetkililerden cevap gelmemişken, Çeşme’ye kalker ocağı yapılması için 22 Şubat tarihinde İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü resmi internet sayfasında duyuru yayınlandı.

Duyuruya göre Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi Akçakaya Tepe Mevkisi’nde Namık Kemal Aydoğdu tarafından yapılmak istenen kalker ocağı rehabilitasyonu projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının (PTD) incelenip, uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı.

ANA MUHALEFET SORDU: “İPTAL EDECEK MİSİNİZ?”

Bunun üzerine yine ana muhalefet partisinden İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu TBMM gündemine taşıyarak AKP iktidarının İzmir’in doğasına göz diktiğini söyledi. Ardından Dünya ve Türkiye Sivil Havacılık Yönetmeliklerinin havaalanlarının yakınlarında maden ocağı olmasına engel olduğunu vurgulayarak kalker ocağına verilen izin için “iptal edecek misiniz” diye sordu.

Çeşme’nin doğal yapısını olumsuz etkileyen diğer projeler ise şöyle:

Eski Çeşme yolunun bölünmüş duble yol ihalesi, Germiyan Asfalt Fabrikası, Ovacık Jeotermal Projesi!