Yatırımcılardan turizme destek projesi: Seyir Terası!

Last Updated on 14 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Yatırımcılar, İstanbul’da turizm gelirlerini arttırmak için Londra’da bulunan ve her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ‘London Eye’ benzeri bir projenin yapılması için çalışmalara başladı.

Tarihi yarımada manzaralı “Seyir Terası” olarak planlanan projenin maliyetinin ise yaklaşık 70 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Proje hakkında açıklamada bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, İstanbul’un 2017 yılında 11 milyona yakın yabancı turist çektiğini hatırlatarak gelecekte İstanbul’un dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirleri arasında yer alması için, kültürel ve tarihi eserlerin yanında simgesel yapılara da ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Londra’daki ‘London Eye’ bugün ülkeye milyarlarca dolarlık katkı sağladığını da söyleyen Kalsın, “Benzer bir projenin İstanbul’da hayata geçirilmesi sadece İstanbul için değil aynı zamanda Türkiye ekonomisi için de büyük bir kaldıraç etkisi yaratacaktır.İstanbul’un dokusuna uygun projelerle, bu dünyalar güzeli şehri turizmin Şampiyonlar Ligi’ne çıkarabiliriz” dedi.

İSTANBUL’A BÖYLE SİMGELER KAZANDIRMAK LAZIM

Hürriyet’te yer alan habere göre Türkiye’de tema park ve konsept projeler tasarlayan Outdoor Factory’nin Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz ise “Bizim niye bir Disneyland’ımız, bir London Eye’ımız yok. İstanbul’a böyle bir simge kazandırmak en büyük hayallerimiz arasında. Hatta bu proje için araştırma da yaptık. London Eye benzeri bir proje Karaköy’de uygulanabilir ve buraya her yıl milyonlarca turist çekilebilir” dedi.