Avrupa’nın en gizli destinasyonu Bosna Hersek!

Last Updated on 16 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Avrupa’nın kalbinde yer alan Bosna Hersek, uçsuz bucaksız doğal güzellikleri ve sahipsiz hazine niteliğindeki mimari güzellikleri ile turistlere nadir bulunacak bir deneyim sunuyor.

Halalbooking.com; balık avlama, kano, mağara gezintisi, kuş seyri gibi aktivite imkanları sunan Bosna Hersek’te geçmişe, doğaya, kültüre ve tarihe doğru bir tatil yapmak isteyenlere helal özellikli otelleri sıraladı.

Ortodoks ve Katolik kiliseleri, sinagoglar ve camiler ile doğu ile batının Balkanların kalbinde buluştuğu bir nokta olan Saraybosna, Bosna Hersek seyahatinin ilk durağını oluşturuyor.

Burada yerli halk için 15. yüzyıldan beri bir buluşma noktası olan ve inanılmaz bir tarihi hissi barındıran hareketli Başçarşı ve Sebil etrafında dolanın.

Saraybosna’nın en büyük camiisi olan Gazi Hüsrev Bey Camii’ni ziyaret edin, Avaz Twist Tower’dan şehrin harika panaromik manzarasının keyfini çıkarın ve savaş sırasında aldığı hasarlar sonrası onarılmış olan Milli Kütüphane’sine tanıklık edin.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Mezarı

UMUT TÜNELİ VE KRAL ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN MEZARINA ZİYARET

Bağımsızlığını yeni kazanmış olan Bosna Hersek Cumhuriyet’nin ilk başkanı olan ve Bosna Savaşı süresince Boşnaklara önderlik eden Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret edin.

Bosna Savaşı ve savaş sırasındaki kuşatma esnasında dış dünyadan bağı kesilen şehri dünyaya bağlamak için inşa edilmiş olan ve Saraybosna’yı savaş süresince hayatta tutan Ilıca’da bulunan Umut Tüneli hakkında bilgi edinin.

Latin Köprüsü

TARİHİN PEŞİNDE

Milijacka nehri üzerinde bulunan bir Osmanlı köprüsü olan ve 1. Dünya Savaşı’nın başlamasına yol açan Avusturya Arşıdükü Franz Ferdinand’ın suikaste uğradığı yer olan Latin Köprüsü’nü ziyaret edin.

Resmi adı Srebrenitsa-Potočari 1995 Soykırım Kurbanları Anıt ve Mezarlıkları olan Srebrenitsa Soykırım Anıtı’nı ziyaret edin. Bu anıt çoğu Boşnak erkeklerden oluşan 8 bin 372’den fazla 1995 Srebrenitsa Soykırımı kurbanı anısına yapmıştır.

YEREL BİR ATMOSFERE YOLCULUK

Avrupa’da bulunan iki tarih öncesi çağlardan kalan ormandan birinin bulunduğu Vrelo Bosne veya Sutheska gibi Doğal Parkları ziyaret ederek büyülenin. Nehirler harika şelaleler oluşturmaktadır ve en meşhuru Mostar’a yakın konumda bulunan Kravice Şelalesi. Bosna’nın dünyaca ünlü kenti olan Mostar’ı ziyaret edin ve 16. yüzyıl Osmanlı zamanına dayanan Eski Çarşı’da bulunan yerel atmosferi tecrübe edin, atölyelerin canlı ortamına, harika geleneksel tatlar tadabileceğiniz küçük restoranların canlı ortamına ve kalabalık kafelere girin.

Mostar Köprüsü

BOSNA’NIN EN ÜNLÜ OSMANLI KÖPRÜLERİ

Bosna Hersek’te bulunan ve devasa sütunları, sivri uçlu kemerleri ve dairesel aralıkları ile dikkat çeken Osmanlı köprüleri birer mimari şaheser niteliğinde!

UNESCO Dünya Miras Listesinde de bulunan ve Balkanların en önemli İslami mimari eserlerden birisi olan Mostar Köprüsü, Bosna savaşı sırasında hasar görmüş savaş sonrasında tekrar inşa edilmiştir.

Halalbooking.com da Bosna-Hersek’te helal özellikli bir tatil geçirmek isteyenlere alkolsüz, helal yemek bulunduran ve kadınlara özel otel ve spa tesisleri olan helal özellikli otelleri sıraladı:

1- Malak Regency Hotel 5 Yıldızlı (9.3 puan)

2- Pino Nature Hotel 4 Yıldızlı (8.8 puan)

3- Villa Glamour 5 Yıldızlı

4- Villa Rose 5 Yıldızlı

5- Hotel Hollywod Sarajevo 4 Yıldızlı