Dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu ViaSea’da ilgi çekici operasyon!

Last Updated on 6 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Dünyanın ilk ’iklim temalı akvaryumu’ olma özelliğine sahip olan ViaSea Akvaryum’unda bulunan kum kaplanı cinsi köpekbalığının karaciğer rahatsızlığının, uzman ekipler tarafından tedavi edilmesi yerli yabancı birçok kişinin ilgisini çekti.

Tuzla Viaport Marina’da yer alan ve İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu olarak kayıtlara geçen Viasea’daki 7 yaşlarında olduğu düşünülen köpekbalığının 8 dakikalık bir operasyonla sağlığına kavuşturulması büyük bir heyecan yarattı.

Cnnturk.com’da yer alan ve Anıl Uçan tarafından yazılan habere göre ViaSea Akvaryum yetkililerinin rutin kontrolleri sırasında 7 yaşlarında 2 metre 10 santim uzunluğunda ve 86 kg ağırlındaki kum kaplanı cinsi köpekbalığının karın bölgesinde fark edilen şişliğin ardından karaciğer bölgesinde bir rahatsızlığı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Veteriner Dr. Yıldırım Şafak Güzin; İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dâhiliye Anabilim Dalı’ndan bir hoca ve uzman ekiplerle birlikte köpekbalığına 8 dakika süren bir operasyon gerçekleştirdi. Kum kaplanı köpekbalığı, karaciğer röntgeni, kan örneği, patoloji için vücuttan parça alınması, ilaç tedavisi ve rutin sağlık takiplerinin ardından yeniden akvaryuma bırakıldı.

Tüm bu işlemler sırasında akvaryumu ziyaret eden yerli yabancı birçok insan, gerçekleştirilen operasyonu büyük bir heyecanla takip etti.

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

12 bin deniz canlısını meraklıları ile buluşturan ve su altının büyüleyici dünyasında yolculuk yapma fırsatı sunan ViaSea Akvaryum, Soğuk, ılıman ve tropik kuşaklardan oluşan iklim temalarıyla bir çok türü bir arada görme imkanı sunarak 47 farklı sergi alanı ve özel workshop salonlarıyla da meraklılarına deneyim ve eğitim fırsatları yaratıyor.

İLKLERE İMZA ATAN BİR AKVARYUM

İstanbul Boğazının tarihi dokusunu canlandıran ve 88 metreyle İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu olan Viasea, dünyanın birbirinden farklı iklim kuşaklarından gelen 12 bin su altı canlısı özel olarak hazırlanmış 47 farklı sergi alanlarında ziyaretçileriyle buluşuyor. 5 milyon 210 bin litrelik su kapasitesi ve her canlı türü için kendi doğasına uygun olarak tasarlanmış tematik doğal yaşam alanlarıyla ilklere imza atan Viasea Akvaryum, Türkiye’de daha önce hiç görülmeyen birçok canlı türünü bünyesinde barındırıyor.

REHABİLİTE ÖZELLİĞİ

Bünyesinde Türkiye’nin en büyük akvaryum rehabilitasyon merkezini barındıran Viasea Akvaryum, ayrıca doğada zarar görmüş tüm su altı canlı türlerini güvenilir şekilde rehabilite ederek kendi dünyalarına dönmelerini sağlıyor.

Viaport Marina’da yer alan ViaSea Akvaryum’da karnaval başlıyor