İşte okullar açılmadan önce çocuğunuzla gidebileceğiniz 6 seyahat rotası

Last Updated on 19 Eylül 2018 by Turizm Günlüğü

Yaz tatili ve bayram tatilleri derken, 17 Eylül’de okullar açılıyor. Çocuklu aileler bundan böyle en yakın Sömestre dönemi için tatil hayalleri kurabilecekler. Henüz tatil yapmamış olan veya okullar açılmadan son bir kez daha bir yerlere kaçsak mı diye düşünenler için Neredekal.com’un keşif rehberi editörleri en ideal seçenekleri derledi.

Konaklama alternatifleri için: www.neredekal.com

İşte okullar açılmadan önce çocuğunuzla yapabileceğiniz en keyifli seyahat rotaları :

Kazdağları

1 – Kazdağları
Türkiye’nin en temiz ve bol oksijenli bölgelerden biridir Kazdağları. Yemyeşil doğası, göz alıcı manzaraları ve serin su kaynakları ile cennetin yeryüzünde şekil bulmuş halidir adeta. Tertemiz bol oksijenli bir havada çocuklarla birlikte kamp yapabilir, küçük-butik otellerde konaklayabilir veya şifalı suları, deniz tatili ile birleştiren konaklama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri ve çocuklara doğayı anlatabileceğiniz en güzel yerlerden biridir.

Konaklama alternatifleri için: www.neredekal.com

2 –Ölüdeniz
Ölüdeniz birçok aktivitenin bir arada yapılabileceği güzel bir bölgedir. Deniz olarak Türkiye’nin en dingin ve en güzel denizlerinden biridir. Jeep safari, tekne turları ve yamaç paraşütü yapma şansınız olabilir. Çocuklarınızla doğa yürüyüşleri yapıp, denize girebilir, hatta sanat kamplarına bile katılabilirsiniz.

Marmaris

3 – Marmaris
Marmaris, çocuklu ailelerin yıllardan bu yana ilk adreslerinden biridir. Geçmişten günümüze kaliteli hizmet veren otelleri, çevrede gezilecek onlarca güzel kasabası , Türkiye’nin en güzel koylarına sahip Ege’nin incisi olarak nitelendirebileceğimiz bir turistik beldedir. Marmaris çevresinde Söğüt, Selimiye, Turgut, Bozburun gibi bölgelerde çocuğunuza doğa bilinci aşılayabilirsiniz. Arzu ederseniz her şey dahil bir otelde çocuk parkları, çocuk havuzları ve yemekte sunulan çocuk büfeleri ile halen devam eden keyifli bir yazın tadını çıkarabilirsiniz. Marmaris ayrıca Ege bölgesinde şehri baştan başa dolaşan muhteşem bir bisiklet yoluna da sahiptir.

Datça

4 – Datça
Özellikle muhteşem bir doğa, tarih-kültür ve keşif tutkusu için ideal bir destinasyondur Datça. Yaz dönemlerinde de özellikle diğer bölgelere göre daha sakin oluşu ve tertemiz oksijenli bir havada tatil yapmak isteyen çocuklu ailelerin tercih ettiği keyifli bir yerdir. Eylül ayında tekne turlarına katılabileceğiniz gibi, Knidos Antik Kenti ve Eski Datça’yı da gezebilirsiniz.

5 – Belek
Antalya’nın en güzel otellerinin bulunduğu ve en popüler beldelerinden biri olan Belek çocukla tatil için son derece ideal bir seçenektir. Belek’te büyük ve son derece lüks her şey dahil beş yıldızlı oteller ile tatil köyleri bulunuyor. Bu oteller çocuklar için birçok eğlence imkanı sunuyor. Aqua Park’ları, çocuk animasyon etkinlikleri, kumsal plajları ve deniz suyunun sıcaklığı çocuklar için keyifli bir tatili vaat ediyor. Belek’te, arzu ederseniz çocuklarınız ile birlikte, yakınlarda yer alan tarihi ve turistik yerleri ziyaret edip bir kültür gezisi de gerçekleştirebilirsiniz.

Çıralı

6 – Çıralı
Bisiklet, doğada yürüyüş ve keyifli tekne turlarının yapıldığı Çıralı, çocuklu aileler için de idealdir. Yapılacak aktiviteler ile çocuklarınız da kendi sınırlarını keşfetme şansı bulabilirler. Çocuklarınızla birlikte doğa aktiviteleri yaparak, okullar açılmadan kafanızı boşaltmak ve stresten arınmak için birebirdir.

Eylül ayı içinde, henüz okullar açılmadan bu bölgelerden birinde çocuklarınızla tatil yapmayı isterseniz Neredekal.com’un onlarca otel seçeneğine bakabilir, oteller hakkında yazılan yorumları inceleyebilirsiniz. Böylelikle aynı otel için en uygun fiyata da ulaşabilirsiniz.