Ibis Styles Istanbul Bomonti’nin yatırımcısından iki yeni otel daha

Ibis Styles Istanbul Bomonti Hotel'in yatırımcısı İbrahim Aykaç.

Last Updated on 2 Kasım 2018 by Yaşar Çelik

Geçtiğimiz nisan ayında açılan Ibis Styles Istanbul Bomonti Hotel’in yatırımcısı İbrahim Aykaç, Şişli bölgesinde iki yıl içinde en az 200-300 yataklı 2 otel daha açmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul’un merkezi lokasyonu Şişli’de 15 Nisan 2018 tarihinde açılan Ibis Styles Istanbul Bomonti Hotel’in yatırımcısı İbrahim Aykaç, Türk turizm sektörünün geleceğine inandıkları için otel yatırımına girdiklerini belirterek bu yatırımdan da memnun olduklarını söyledi. İnşaat sektöründen geldiklerini ve otel yatırımlarının devam edeceğini belirten Aykaç, Şişli bölgesinde uygun arazi aradıklarını söyledi.

Ibis Styles Istanbul Bomonti Hotel’in konsepti, oda genişlikleri ve büyüklükleri itibariyle muadillerinden daha farklı olduğuna dikkat çeken Aykaç, “Şişli bölgesinde yapacağımız bir sonraki yatırımlar yine AccorsHotels bünyesinden de olabilir ya da farklı markalar üzerinde de yoğunlaşabiliriz. Ancak otel üzerine daha fazla yatırımlarımız olacak. Ibis Styles Istanbul Bomonti Hotel, 86 odalı bir tesis. Belki daha büyük, 200-300 odalı bir otel yapacağız. Bu otel 5 ve 4 yıldızlı olabilir. Bu konuda bir arayış içindeyiz. Şişli’yi seviyoruz ve bu bölgede otel yatırımı yapmak tercihimizdir” diye konuştu.

Asıl mesleklerinin inşaatçılık olduğunu ve otel imarlı olup sıfırdan otel yapılabilecek uygun arsa aradıklarını ancak halihazırda otel olup satılık olan bir tesis seçeneğini de değerlendirebileceklerini ifade eden İbrahim Aykaç, “Tüm bunlar yatırım hedeflerimizin içerisindedir. Otel yatırımı konusunda oldukça deneyimli olan danışmanlarımızın fikirleri bizim için çok önemli ve değerli. Onların hazırladıkları fizibilite raporları doğrultusunda otel yatırımlarımıza yön veriyoruz. Zaten danışmanlarımız bu bölgeye yıllarını vermiş isimler. Hem bölge hem de marka analizi konusunda çok titizler. Şişli’deki mevcut otelimizin yatırımından önce de ‘Acaba bu marka mı olmalı’ diye çok düşündük. Danışmanlarımızın önerisiyle Ibis Styles Istanbul Bomonti markasında karar kıldık ve bundan da çok memnunuz” şeklinde konuştu.