Mudurnu Şatoları hakkında yeni bir iddia

Last Updated on 12 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Şato tipi mimarisiyle çokça tartışılan Mudurnu’daki Burj Al Babas projesinin Katarlı bir firmaya sermaye devrinin yapılmak üzere olduğu iddiası ortalığı karıştırdı!

Ekonomik sıkıntılardan dolayı mahkeme tarafından verilen iflas kararının ardından yeni bir kararla tekrar satış faaliyetlerine başlayan Sarot Grup şirketinden iddiaya ilişkin “Kuveyt, Katar gibi ülkelerde projeye yatırım ortağı olma yolunda bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Sermayenin tamamının devrine ilişkin bir görüşme olmadı. Villa satışlarımız da sürüyor” açıklaması geldi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas villaları şato tipi mimarisiyle dikkat çekiyor.

Murat Küçük’ün haberine göre Sarot Grup şirketinin Başkanvekili Mezher Yerdelen, projenin Katarlı bir firmaya sermaye devrinin yapılmak üzere olduğu iddialarına şöyle açıklık getirdi:

“Yerel medyada çıkan bu haberler konunun uluslararası medyada da yankı bulmasına neden oldu. Bu nedenle bazı Ortadoğu’daki yatırımcılar bizimle irtibata geçti. Ortadoğu’da projemize karşı bir ilgi oluştu. Villa satışları ile alakalı görüşmelerimiz de oldu. Bu bölgeden nasıl mülk alabilecekleri, yer alabilecekleri konusunda bizimle görüştüler. Sermayenin tamamının devrine ilişkin bir görüşme olmadı. Kuveyt, Katar gibi ülkelerde projeye yatırım ortağı olma yolunda bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Satışlarımız da sürüyor.”

NELER YAŞANMIŞTI?

Şato tipi mimarisiyle çevrecilerin ve bölge halkının oldukça tepkisini çeken; içerisinde 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin bulunduğu Burj Al Babas projesinde (haberin detayları için tıklayın: İflası verilen Mudurnu’nun şato evleri için devam kararı) Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistanlı yatırımcılara 350 mülk satılmıştı. Müşterilerinden alacaklarını tahsil edemeyen şirket, inşaatı duran proje için konkordato talep etmiş ancak mahkeme durumun bu yolla düzelemeyeceğini belirterek iflas kararı vermişti. İflas kararı üzerine temyize giden şirket, mahkemenin yeni bir kararı ile yeniden satış faaliyetlerine devam etmeye başladı.