Rus vize ücretlerinde kötü niyetli aracılara dikkat!

Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?
Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?

Last Updated on 7 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, vize ücretinin 80 dolar olduğunu söyleyerek kötü niyetli aracılarla ilgili uyarılarda bulundu.

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uyguladığı vize rejimine yönelik olumlu beklentiler devam etse de Yerhov, 2010 yılındaki vizelerin kaldırılmasına ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın yeniden uygulanmaya konulmasının çok basit bir konu olmadığının altını çizdi.

Vize fiyatlarıyla ilgili şikâyetler geldiğini ve 700 dolara kadar çıktığını iddia edenlerin olduğunu dile getiren Aleksey Yerhov, “Rus vizesinin gerçek düzenleme ücretini saklayan kötü niyetli aracılar söz konusudur” diyerek başvuru yapacaklara dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ARACILARA DEĞİL RESMİ VİZE MERKEZLERİNE BAŞVURUN!

Haberrus’ta yer alan habere göre gereken belgeleri sunan herkesin, tek girişli turizm, çalışma, eğitim ve iş vizesi için 80 dolara tekabül eden tek vize ücreti ödeyeceğini kaydeden Yerhov, “Başvuran kişi ekspres vizesi istemesi halinde, vize ücretinin iki katını ödeyerek vizeyi en kısa zamanda alabilecek. Rus diplomatik temsilciliği olarak, vize almak için aracılara değil Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabzon’da faaliyet gösteren resmi vize merkezlerine başvurulmasını önemle tavsiye ederiz” dedi.

“TÜRK MESLEKTAŞLARIMIZLA MUTABAKAT SAĞLADIK”

Tek girişli vizelerinin 90 gün, turistlik vizelerin ise 30 gün geçerli olduğunu da sözlerine ekleyen Yerhov, uygulanan vize rejimine yönelik “O zamandan bu yana çok sular aktı ve bu belgenin yeniden uygulamaya koyulması, uzun zaman gerektiren bir takım koşulların sağlanmasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle Türk meslektaşlarımızla söz konusu çalışmanın aşamalı bir faaliyet olduğu konusunda mutabakat sağladık” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan yeni vize sistemi sinyali