Thomas Cook kreditörleri de kurtarma planını destekledi

Last Updated on 30 Ağustos 2019 by Yaşar Çelik

Seyahat acentacılarının gündeminde olan turizmin bilinen ismi Thomas Cook’un mali sıkıntılarını aşmak üzere Çin’li Fosun ile anlaşmaya gidileceği duyurulmuştu, ancak henüz kreditörlerinin onayına sunulmamıştı. Geçtiğimiz hafta içinde Cook’tan yapılan açıklamada kreditörlerinin de onayının alındığı doğrulandı.

Uzun süredir mali sıkıntılar yaşadığı ve borsadaki hisselerinin değer kaybettiği bilinen İngiltere merkezli, bilinen seyahat acentesi Thomas Cook Grubu’nun kreditörleri de Çinli yatırımcı Fosun Turizm Grubu öncülüğündeki 1.1 milyar dolarlık finansal kurtarma paketini destekleme kararı aldı.

450 milyon sterlinlik sermaye takviyesi

Thomas Cook Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fosun’un 450 milyon sterlinlik (552 milyon dolar) sermaye takviyesi yaparak Cook’un tur işletme kolunun yüzde 75’ini ve havayolu kolunun ise yüzde 25’ini devralacağını duyurdu. Bankalar ve hissedarlar da aynı miktarda katkıda bulunarak borçlarını kalan hisselere dönüştürecek.

Kurtarma paketinin ticari şartları hakkındaki anlaşmanın Temmuz ayında duyurulması, Londra merkezli şirkete turizm şirketlerinin karlarının azaldığı sezon dışı dönemden önce destek sağladı.

Hisseleri borsa kotundan çıkarılabilir

Bloomberg verilerine göre, Thomas Cook’un 750 milyon euro (832 milyon dolar) değerindeki 2022 vadeli  tahvilleri yüzde 48 artarak euro cinsinden 30.4 sent ile üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Hissedarların kurtarma paketiyle sonucu hisselerin aşırı bir şekilde seyreltilmesine hazırlanmaları ile birlikte, Londra saatine göre 8.04 itibariyle hisse değeri yüzde 15 düşerek 6 peniye kadar indi. Şirket, diğer yatırımcıların da Fosun ile beraber yeniden sermayelendirmeye katılma şansları olduğunu belirtirken, ilk defa şirket hisselerinin Borsa kotundan çıkarılabileceğini de söyledi.

Kaynak: www.bloomberght.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Fankhauser: Thomas Cook Çin üniforması giymeyecek

Thomas Cook hisselerine %60’lık Neşet Koçkar etkisi

Thomas Cook’un hissedarı Fosun hakkında bilinmesi gerekenler…

İngiliz tur operatöründen Thomas Cook açıklaması

Thomas Cook ile Çin’li Fosun arasında satın alma teklifi

Turizm devinin hazin sonu! Thomas Cook’ta ters giden neydi?