Nehir turlarının gözde şehirleri erken rezervasyon indirimi ile açıklandı

Last Updated on 22 Eylül 2019 by Yaşar Çelik

Cruisera, İspanyol ortağı Crucemundo gemilerinden Ms CruceLake ve diğer gemiler ile 7, 8, 9, 10 ve 11 gecelik Volga Nehri programlarını, MS Crucestar ile klasik Tuna (Tuna İncileri) ve aşağı Tuna (Tuna Boyları) Tuna nehir turlarını açıkladı.

Cruisera, yine Crucemundo gemisi olan Ms Crucevita ile Ren nehri dışında, Mosel, Neckar gibi büyük gemiler ile yapılmayan çok özel turları da gerçekleştirmek için hazır. Ms CruceBelle ile Klasik Ren ve Main nehir turlarını Türk misafirlerin beğenisine sunuyor.

CruIsera, 2020 turları için 1. Erken Rezervasyon (son tarih 28 Ekim 2019) tarihine kadar misafirlerine çok cazip fiyatlar ve ödeme yöntemi sunuyor.

Cruisera tüm paket turlarında müşteri sayısına bakmaksızın kesin kalkışlı ve Türkçe refakat eden uzman rehber garantisi veriyor. Turizm ve seyahat sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip kadrosu ile sizlere unutamayacağınız keyifli tatil rotaları sunan Cruisera, gemi müşterileri beynelmilel olup Türk misafirlere farklı kültürleri ve farklı etkinlikleri tanıtma fırsat sunuyor.

Cruisera’nın Mavi Rotaları

2020 Douro Nehri ile masallar diyarı Portekiz’i yakında tanıyacak, yıllardır yapılmayan Dalmaçya Kıyılarını butik bir gemide gezeceksiniz. Başka bir nehir programı renkli Ukrayna ve Gizemli Dinyeper’i 2020 gerçekleşecek. Bavul toplama derdi olmadan her gün yeni bir limana yol alırken, batmayan güneş ile masmavi nehirlerden denizlere yelken açacaksınız…

Nehir Turları

Avrupalı ve Amerikalı turistlerin ilgi gösterdiği nehir turları giderek tüm dünyada yaygınlaşmaya başladı. Gemi şirketleri talebi karşılamak için farklı destinasyonları ve yeni gemileri piyasaya arz ediyor. Türkiye pazarında en çok tercih edilen nehir turlarının başında, Ren, Tuna ve Volga geliyor. Nehir turları seven gezginler, Fransa’daki Sen, Louire ve Rhone nehirlerine, Portekiz’deki Douro nehrine, İspanya ve Portekiz’deki Quadaqiver ve Guadiana nehirlerine, Almanya’daki Main ve Mosel nehirlerine yönelmeye başladı. Turizm ve nehir seyahatleri alanında 17 yıldan fazla tecrübesi bulunan Cruisera, yeni destinasyonları tecrübeli rehber ve çalışan ekibiyle organize ediyor. Cruisera, İspanyol ortağı Crucemundo ile birlikte kiraladığı nehir gemilerinde Türk misafirlerin beğenisine göre program yapıyor. Türk misafir sayısı ağırlıklı olan seferlerinde Türkçe canlı müzik ve aktiviteler ile Cruise yolculuğunu renklendiriyor. Yemek ve içeceklerde misafirlerin beklentisine göre düzenlemeler yaparak misafirlerin taktirini kazanmaya çalışıyor.

Neden Nehir Turları?

Nehir turları ile seyahat etmenin diğer seyahatlere nazaran birçok avantajı bulunuyor. Tüm kabinleri geniş pencereli olan nehir gemileri ile doğaya seyir keyfini çıkarıyorsunuz. Gezi boyunca kara her zaman sizinle seyahat ediyor. Yolculuğunuzda küçük köyleri, köy çayırları, tarlaları, envai çeşit ağaçları, bitki türleri ve kara ile ulaşılamayan doğal güzellikleri, yükseklerde kurulu kale ve şatoları yakından görme fırsatı yakalıyorsunuz. Kısaca seyir boyunca doğa ve mimarisi bozulmamış güzellikler ile iç içe oluyorsunuz. Nehir gemileri, köprülerin altından geçebilecek şekilde yapıldığından Paris, Viyana, Köln, Budapeşte, Amsterdam, Belgrad, Moskova gibi şehirlerde, şehir içlerine kadar girebiliyor. Her şeyden önce deniz tutması olasılığı da son derece düşük.

Bir başka önemli Nehir turları özelliği ise çoğu kara turları (ekstra turlar) paket programına dahil satılmaktadır. Bu seyahatler bagaj açma ve toplama derdinden sizi kurtarır; çünkü gemi geceleri yol alır ve sabahları sizi başka bir limanla buluşturur. Zamanın nasıl geçtiğini fark bile etmiyorsunuz. Tam pansiyon konaklamanın yanında uğradığınız ülke ve şehirlere özgü tatların servis edildiği nehir turlarında, farklı müzik gösterilerine ve folklorik performanslara tanık oluyorsunuz.

REN NEHRİ

Ren Nehri, Rhone Nehri gibi hızlı akar; Loire Nehri gibi geniş, Loire Nehri gibi derindir, Seine Nehri gibi kıvrımlıdır. Somme Nehri kadar berrak ve yeşil, Tiber Nehri gibi muhteşem bir tarihe sahiptir. Tuna gibi muhteşem, Nil gibi gizemli, Amerika’da bir nehir gibi parıltılı, Asya’da bir nehir gibi masal ve hayaletlere doludur. Victor Hugo

Avrupa’nın en uzun su yollarından biri olan Ren Nehri, İsviçre Alpleri’nden Kuzey Denizi’ne doğru yaptığı seyahati boyunca Bazel, Strazburg, Haydelberg, Köln ve Düsseldorf gibi pek çok önemli duraktan geçmekte olup; tarih boyunca bulunduğu bölgenin en önemli ticaret hattını oluşturmuştur. Bu özelliği sayesinde getirdiği refah bazen sanatın ve bilimin gelişmesine vesile olmuş bazen de üzerinden geçtiği Avrupa’nın önde gelen iki ülkesi Fransa ve Almanya’nın arasındaki çekişmenin temelini oluşturmuştur. Civarındaki zengin maden yatakları ve tarıma elverişli arazinin yanı sıra tepelerini Ortaçağ kalelerinin süslediği vadileri ve meşhur kara ormanları bölge folklörünün kökeni olmuştur. Ren Nehri ile kesişen Mozel Nehri; vadilerinde yetişen kıymetli üzümleriyle şarap gastronomisinde kendine haklı bir yer edinmiş olup Ren Nehri’nin önemini bir kat daha artırmakta ve bölgenin geleneksel folklörüne dansları ve eğlenceleriyle de katkıda bulunmaktadır. Ren Nehri’nin yeşil vadilerinde yapacağınız seyahatinizde teninizi ısıtan güneşli bir ilkbahar sabahı temiz havası ve kuş cıvıltılarıyla yudumlayacağınız bir fincan kahvenin hatırası kuşkusuz kırk yıldan çok daha fazla olacaktır.

VOLGA NEHRİ

Rus halkı tarafından ve diğer kişiler tarafından Volga Nehri adına şiirler ve şarkılar yazılmıştır. Eski bir yazar Volga Nehri hakkında şöyle demiştir;

“Volga, tarihi, insanları ve doğası ile Rusya’nın ta kendisidir.” Bu söz gerçekten de doğrudur. Bu nehir Rusların tam kalbinden akar ve onlar burayı Volga diye değil de genellikle “Sevgili Volga Ana” diye çağırırlar. Bu nehir Avrupa’nın ve Rusya’nın en uzun nehridir. Uzunluğu takriben 3500 km olan Volga, Moskova ile St. Petersburg arasındaki Valday tepelerinden doğar. Deniz seviyesinden 28 m. aşağıda olan Hazar Denizi’ne dökülür. Valday tepelerinde bulunan birçok göl ve bataklıklardan gelen kaynak kollarının birleşmesiyle meydana gelen Volga, Rjev’den itibaren ulaşıma elverişli bir halde akar. Moskova Kanalı ile birleştiği yerden sonra genişliği 230 m.yi bulur. Bundan sonra nehirde düzenli bir ulaşım sağlanır. Volga’nın yatağı üzerinde beş adet baraj bulunur. Bu barajlardan Volgograd Baraj Gölü’ndeki santral, dünyanın belli başlı hidroelektrik tesislerinden biridir.

Bundan sonra Don Nehri’ne 72 km yaklaşır ve iki nehir arasında açılan bir kanal vasıtasıyla Azak ve Hazar denizleri arasında ulaşım sağlanır. Hazar denizine 50 km. kala 200’den fazla kola ayrılarak Volga Deltası meydana gelir. Bu deltanın genişliği 100 km.den fazladır. Volga Havzası, 1.360.000 kilometrekarelik bir alanı kaplar. Aynı zamanda Rusya’nın nüfusunun büyük bölümü bu havzada yaşar. Bölge ulaşıma elverişlidir. Volga kışın üç ayında donar. Bu zaman zarfında da nehirden karayolu olarak faydalanılır. Volga’nın kıyılarında Rusya’nın önemli limanları ve ticaret merkezleri yer almaktadır. Ortaçağ’dan beri bir ticaret yolu olan Volga, bugün hala önemli bir ulaşım yoludur. Volga Nehri; efsanelerin, destanların, eski şarkıların kahramanı, Rusya’nın ruhunun ve de suretinin ayrılmaz bir parçasıdır. Asırlar boyu kıyılarında kurulan şehirler, zamanla Rusya’nın en büyük kültür merkezlerine dönüşmüştür.

Beyaz Geceler olarak adlandırılmasının nedeni, bu isim Dostoyevski tarafından ilk defa kullanılarak bugünlere gelmiştir.

Mayıs – Temmuz dönemlerinde güneşin çok geç saatlerde batması sebebi ve gecelerde aydınlık olduğu için bu gecelere büyük düşünür tarafından “Beyaz Geceler” denilmiştir. St. Petersburg’da güneş saat 00:00’a doğru batıyor ve 04:00’e doğru da doğuyor.

Moskova’dan St. Petersburg’a kadar su üzerindeki yolculuğun uzunluğu yaklaşık 1389 km.dir. Ana Volga’nın gezinin içindeki bölümü 473 km’dir. Bunun 197 km’si Dubna’dan Smentova’ya kadar, 286 km’si Rybinsk Su Rezervuarından Yaroslavl’a kadar gidiş geliş yoludur. Bu demektir ki hemen hemen ana yolun üçte biridir.

Moskova Kanalı 128 km. Volga-Baltık Kanalı 365 km’dir. İkisinin toplamı 493 km. olmaktadır. Yuvarlak bir hesap yapılırsa 500 km. Kalan yaklaşık 700 km. ise Fin körfezine dökülen Neva nehri, göller, gölleri birleştiren kanallardan oluşur.

Volga gezisi; kanallar, göller ve nehirlerden oluşuyor. Esasında bu gezi “KANALLAR, GÖLLER, NEHİRLER” olarak adlandırılabilirdi. Ayrıca şöyle bir ad da verilebilirdi: “SU YOLU İLE MOSKOVA’DAN ST. PETERSBURG’A” veya programına göre; “ST. PETERSBURG’DAN MOSKOVA’YA.

DİNYEPER NEHRİ

Dinyeper Nehri, Ukrayna’nın can damarı desek yeridir. Rusya Federasyonu’na bağlı denize 220 m. yükseklikteki Valdai tepelerinden doğar ve 1667 km’lik yol kat ettikten sonra Karadeniz ile buluşur. Nehrin çevresinde 33 milyon kişi yaşamaktadır ve 22 milyon kişi Ukrayna sınırındadır. Kiev 3 milyon, Kremençuk 300 bin, Dnepropetrovsk 1.3 milyon gibi bir çok şehir Dinyeper etrafında oluşmuştur. Bu turumuzda hem Dinyeper nehir güzergâhındaki irili ufaklı şirin kasaba ve köyleri göreceğiz hem de Karadeniz’in en güzel limanlarından Odessa, Yalta ve Sivastopol’u ziyaret etme imkanımız olacaktır. Gemi tarafından organize edilen turlarla Karadeniz’in kadim uygarlık izlerini süreceğiz.

Cruisera, nehir turlarında Türk yolcuların beklentisine göre hizmetlerin kalitesini arttırdı. Programlarında deneyimli kokartlı birden fazla yabancı dil bilen, Türkçe rehberlik hizmetini ön plana çıkardı.

Barcelona merkezli “Crucemundo Cruise” şirketin ortaklarından Cruisera 2012 yılında hizmete başlamış ve kısa süre içerisinde gösterdiği gelişim sayesinde hedeflerini ve vizyonunu geliştirmiştir. Cruisera, faaliyet hayatına başladıktan kısa bir süre sonra sektöründe kendisinden söz edilen, önemli bir konuma ulaşmıştır. Nehir ve deniz turlarında farklı program ve rotalar sunmayı kendine amaç edinen Cruisera, gerek yurt dışında gerekse yurt içindeki çalışma ortaklarıyla yürüttüğü özel programları; en uygun ödeme seçenekleriyle misafirlerinin beğenisine sunuyor.

2020 yılında Türkiye’de 8. yıl dönümü nedeniyle misafirlerinden olumlu dönüşler alan Cruisera, alanında uzman rehber ve tur liderleriyle hizmet veriyor. Birçok Cruisera konuğunun ve yol arkadaşının olumlu yorum ve görüşleri, teşekkür mektupları Cruisera’nın memnuniyet çıtasını yükseltmeye ve daha iyi hizmet anlayışını geliştirmeye teşvik ediyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.cruisera.com/