Bakan Ersoy’dan yeni yasa hakkında önemli açıklamalar…

Last Updated on 8 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 8 Ekim tarihinde İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konuk oldu. Bakan Ersoy, yeni hazırlanan kanun hakkında açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 8 Ekim tarihinde İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında yeni yasa ve yeni yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRSAB’ın bakanlığa gönderdiği yasa taslağını değerlendiren Bakan Ersoy; hazırlanan taslağın çok kısıtlı ölçüdeki acenta temsilcilerinin görüşü alınarak hazırladığını; hatta TÜRSAB Yönetim Kurulu üyelerinin bazılarının dahi yasa taslağının içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını gözlemlediklerini belirtti. Bakan Ersoy konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“TEKELCİ MADDELER OLDUĞUNU GÖRDÜK”

“Biz beklerdik ki bütün acentaların veya acenta derneklerinin bütün görüşleri alınmış olsun. Maalesef çok kısıtlı birinin görüşü alınmış olduğunu gördük. Hatta TÜRSAB’ın yönetim kurulu üyelerinin dahi yasadan habersiz olduğunu gördük. Daha geniş bir çalışma başlattık. Artı yasanın detaylarına indiğimiz zaman çok tekelci maddeler olduğunu gördük.”

“YIL SONUNA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Yasanın sadece seyahat acentası için çıkarılamayacağını, tüm sektör paydaşlarının özellikle toplumun çıkarlarının da gözetilmesi gerektiğine vurgu yapan Mehmet Nuri Ersoy; “Siz, tekelci bir yasayı Meclise gönderemezsiniz. Gönderseniz de zaten çıkmaz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra bu yılın sonuna kadar yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

TÜRSAB yönetiminin hazırladığı yasa taslağını tekelci düzenlemeler içerdiğini yineleyen Ersoy; buna yönelik bir örnek de verdi. Ersoy konuya ilişkin son olarak şunları söyledi:

“BÖYLE SAÇMA BİR İSTEĞİ BİZİM YERİNE GETİRME ŞANSIMIZ YOK”

“Basit bir örnek vereyim; anlayacaksınız… Eğer biz yasayı TÜRSAB’ın istediği şekilde geçirecek olursak; bankaların mil programları bir gecede bitiyor. Kapatmamız gerekiyor… Topluma aykırı gelen böyle saçma bir isteği bizim yerine getirme şansımız yok. Bu tarz birçok madde var içerisinde onların değişmesini istediği ama bizim değiştirme şansımız yok bu maddeleri. Üzerinde biraz daha çalışılması lazım; yıl sonu itibariyle de hayata geçer diye düşünüyorum.”