AtlasGlobal’de 16 Aralık’tan sonra neler olacak?

Murat Ersoy

Last Updated on 5 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

AtlasGlobal 26 Kasım 2019 da yayımladığı bir duyuruyla uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı. Atlas Global tarafından yayımlanan açıklamada “Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz.” ifadesine yer verildi.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR

AtlasGlobal’in bu kararı almadan önce hükümetle ve bankalarla ciddi görüşmeler yaptığı fakat her iki tarafı da nakit akışı konusunda ikna edemediği konuşuluyor. 15 Temmuz sonrası yaşananlar ve markanın globalleşme hevesleri firmayı oldukça zora sokmuş. Eğer AtlasGlobal krizi fırsata çevirmek isteseydi “15 Temmuz sonrası konkordota ilan edemez miydi” sorumuzun cevabı ise kulislerde “edemezdi çünkü marka o yıllarda kar ediyor görünüyordu” bilgisi verildi.

UÇAKLARIN DURUMU

AtlasGlobal’in filosunda bulunan kiralık 18 uçağın 15’inin sahipleri tarafından geri çağrıldığı söyleniyor.

PERSONELİN DURUMU

Bir aylık sürede içersin de tüm personelin senelik izne ayrıldığı da söyleniyor.

16 ARALIK SONRASI NELER OLACAK?

Asıl ve en büyük sorunun 16 Aralık 2019 sonrasında yaşanacağı kulislerin ana konusu. Çünkü Atlas Global nakit akışı sıkıntısını çözmek için bir ortak bulsa ya da hükümet tarafından desteklense bile var olan Avrupa pazarına tekrar uçması imkansız değil ama oldukça zor görünüyor. Rusya, KKTC, İran gibi pazarlarda sorun yaşamayacağı da bir gerçek.

Bakan’dan Atlasglobal açıklaması