İstanbul’un en iyi 20 lezzet durağı -2

Ömür Restaurant

Last Updated on 21 Mart 2022 by Yaşar Çelik

İyi yemek için dere tepe demeden yollara düşen lezzet kaşiflerine hazırlamış olduğum ‘İstanbul’un en güzel 20 lezzet durağı’ içeriğimizin ikinci bölümüyle karşınızdayım. istanbul restoranlar

İlk bölüm ‘İstanbul’un en güzel 20 lezzet durağı -1‘ sonrasında verdiğimiz bu küçük lezzet molasının ardından yeni mekanları tanımaya devam ediyoruz. Haydi başlayalım:

Trattoria La Scarpetta

6 – İtalyan ve Hint mutfağı

Trattoria La Scarpetta

İtalyanca’da ayakkabı anlamına gelen Scarpa’dan türetilmiş ve halk arasında ‘tabağın dibinde kalan yemeğin suyunu sıyırmak için kullanılan lokma’ anlamına gelen La Scarpetta, sizde de bu eylemi gerçekleştireceğinden emin olabilirsiniz. Mekanla aynı adı taşıyan La Scarpetta pizza favorilerim arasında birinci sırada geliyor. Hemen ardından tadımlık denilebilecek Assagıo mısto dı salumı dı manzo e formaggı (et severler için) ve Frıtto dı calamarı e gamberı, zucchıne e melanzane, salsa alla tartara (kızartma ve deniz ürünleri severler için) karışık tabak olarak tabir ettiğim lezzetleri öneriyorum. Menüde yer alan salatalar için  tercihi size bırakıyorum. istanbul restoranlar

Adres: Etiler Mahallesi, Dilhayat Sokak, No: 16, Beşiktaş
Tel: +90 212 263 53 53 / +90 212 265 17 17

Delhi Darbar İndian Restaurant

Asya kıtasının en otantik ülkelerinden biri olan Hindistan, kendine has baharatları ve pişirme yöntemleriyle mutfak alanında da en özel kültürler arasında geliyor. Benim Hint mutfağına dair ilk deneyimim Kıbrıs’ta Courtyar D Inn restoranında olmuştu. (Detaylar için bkz: Kıbrıs’ta 3 gün, 3 rota, 20 mekan ) İstanbul’da keşfettiğim Delhi Darbar İndian Restaurant ise size vegan, vejetaryen ve helal seçenekleriyle güzel bir alternatif mekan olacaktır. Chicken tikka masala, Matar keema, Paneer kadai, Tandoori roti (bir tür lavaş), Lamb biryani (pilav) ve tatlı olarak Gulab jamun önerilerim arasında bulunuyor.

Adres: Taksim Star Hotel, Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No 37, Beyoğlu
Tel: 0212 243 19 47

Barba Vasilis Rum Meyhanesi

7- MEYHANE

Barba Vasilis Rum Meyhanesi

Balat’ın Haliç’e bakan kıyılarında tarihi Troya Butik Otel‘in zemin katında hizmet veren küçük bir mekanla tanıştıracağım sizi. Barba Vasilis, çok farklı etnik kökenden insanların bir zamanlar bir arada yaşadığı tarihi Balat semtinde 2013 yılında hizmet hayatına başlamış. Ve o günden bugüne kadar da gelenekseli çağdaş lezzetlerle buluşturmuş. Menüleri Ekonomik Fix Menü, Fix menü ve Şarap Menüsü olarak üçe ayrılıyor. istanbul restoranlar

Adres: Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi, No:97 Fener, FATİH
İletişim: 0531 947 93 93 – 0212 531 4858

1 ve 2) Pizza Locale – 3, 4 ve 5) Pizza2go Kadıköy

8- PİZZA

Pizza2go Kadıköy

Kadıköy’ün kalbinde yer alan bu mekan küçük olmasına karşın günün hemen hemen her saatinde dolup taşan, hatta dışarıda uzun kuyruklar oluşturan bir yer. Abartmıyorum gerçekten öyle. Ne şanslıyım ki gittiğimde çok beklemeden en beğendiğim pizza çeşitlerini alabildim. Birbirinden güzel çeşit çeşit pizzalardan hangisini denemek istediğimi uzun uzun düşünsem de benden sonraki müşterileri bekletmemek adına hemen Margherita, Mediterranean ve King’i seçtim. istanbul restoranlar

Adres: Caferağa mah. Mühürdar Cad. Sarraf Ali Sok. Kadıköy
Tel: 0 216 345 00 05

Pizza Locale

Bu bir kaçış planı! Evet ortaya çıkış hikayesinin bu amaçla başladığı Pizza Locale, 30’u aşkın pizzasıyla İstanbul’dan İzmir’e Bursa’dan Konya’ya ve hatta Azerbaycan Bakü’ye kadar birçok şubesinde pizza severlerin en uğrak noktası olmayı başarmış bir mekan. Beşiktaş Akaretler’de Süper Margarita, Füme Antrikot ve Süper sosisli çeşitlerini deneyimlediğim Pizza Locale’de sizi salata ve tatlı menüleri de bekliyor. Pizza, salata ve tatlıyı bir yerde arayanlar için en iyi mekandır kendisi benden söylemesi. (:

Adres: Vişnezade Mah. Şair Nedim Caddesi No: 21/A  34357 Beşiktaş
Tel: 0212 227 01 07

1 ve 2) Beyzade Künefe 3, 4, 5 ve 6) Chocotella’dan sırasıyla waffle, pankek, Frenche tost ve krep

9- TATLI

Beyzade Künefe

Gaziantep’ten getirilen kaymağın ve Antep Fıstığı’nın Gaziantepli ustaların ellerinde bir sanat eserine dönüşen bu lezzet şölenini şiddetle tavsiye ediyorum. Çok şerbetli tatlı sevmesem de kadayıfın bende yeri ayrı olduğu için künefe vazgeçilmez tatlılarımdan biri olmuştur hep. Hele ki içerisinde bulunan o özel peynir, her şeyiyle mükemmel geliyor bana. Ee, böylesine güzel bir tat da anca profesyonel bir yerde yenmeli değil mi? Otopark, çocuk oyun alanı, ücretsiz WIFI ve vale hizmetlerinin yer aldığı Beyzade Künefe‘de künefe çeşitleri, Beyzade special, Antep katmeri, kadayıflar, baklavalar ve kahvaltı menüsü bulunuyor. Ben Kaymaklı Hasır Künefe’yi denedim. Ama siz sadece bunun künefeyle sınırlı kaldığını zannetmeyin. Çünkü siparişinizin yanında meyve dilimleri, hakiki Antep fıstığı, kuruyemiş çeşitleri ve ufak cam bardakta getirilen sütten oluşan bir ikram hizmeti de sunuluyor. Yani üstte gördüğünüz fotoğraf gözünüze hoş gözüksün diye çekilmiş bir fotoğraf değil. (: Şunu da not düşmeden geçmeyeceğim; sizi mekanın tam ortasında usta şeflerin tatlıları hazırladığı bir ocak alanı karşılayacak. Tatlıların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız yakından doya doya izleyebileceğiniz bir şov sizi bekliyor.

Adres: Alibeyköy Mahallesi Vardar Bulvarı No: 40 Eyüp/Alibeyköy
Tel: 0212 261 67 67

Chocotella

Belçika, Hollanda ve ABD gibi ülkelerin geleneksel tatlarını bir arada sunan Chocotella; Pankek, Krep, Waffle ve French Toast lezzetlerini kuşkusuz en iyi sunan yerlerden benim için. Tatlı kriziniz tuttuğunda beklentinizi fazlasıyla karşılayacağını garanti ediyorum. Ama tabi tüm söylediklerim aşağıda adresini belirttiğim şubesinde geçerli. Diğer şubelerini deneyimlemek size kalmış. (:

Adres: Axis İstanbul Ofis ve AVM Topçular Mahallesi Osman Gazi Cad. Kat: 1 No: 181 Eyüp

Balıkçı Kahraman ve Ömür Restaurant

10- BALIK

Balıkçı Kahraman (Sarıyer)

Yaklaşık bir asırlık geleneksel bir aktarımla çeyrek asırdır balık tutkunlarının gözde adresi olan Balıkçı Kahraman, dünyanın en iyi balık restoranlarından biri. Dünya çapında gurmelerin ve hatta şeflerin hakkında makaleler yazdığı bu yer; zengin balık menüsü, incecik mısır ekmeği, takoz lakerdası, ızgara kalamar, tereyağlı karidesi, meşhur domates salatası, kabak ve kavak incir tatlısı ile sizleri bekliyor. Ülkemizin ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milör’ün Balıkçı Kahraman ile ilgili söylediklerini de buraya not düşüyorum:

“Böyle, kalkanı bütün ızgara yapabilen, üç kahraman tanıyorum. İkisi İspanya’nın kuzeydoğusundaki meşhur Bask bölgesinde. Üçüncü kahraman ise burnumuzun dibinde. Balıkçı Kahraman. Yeri Rumeli Kavağı’nda…”

Adres: Rumeli Kavağı, İskele Cad. No: 15 Sarıyer
Tel: 0212 242 64 47 – 0212 242 98 99 – +90 532 353 68 21

Ömür Restaurant

1956 yılından beri İstanbul’un en meşhur lokantalarından birisi unvanıyla kendine özel lezzetlerini bugünlere kadar taşıyan Ömür Restaurant, et, balık ve kebaptan oluşan menüleri ile misafirlerine Ömür Plaza AVM’nin teras katında hizmet vermeye devam ediyor. Ben henüz et ve kebap ürünlerini tatmadığım için Ömür’den ‘Balık’ kategorisinde bahsetmek istedim. Her ne kadar bir balık restoranı olmasa da önümüze gelen kalamar, güveç karides, hamsi tava ve gavurdağı salatası Ömür’ü benim gözümde lokasyon olarak daha ulaşılabilir bir deniz ürünleri mekanı yaptı. Kış bahçesi, ana salon, VİP salon ve çocuklu aileler için de bir oyun alanına sahip olan Ömür Restaurant‘ı incelemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. (:

Adres: Ömür Plaza AVM Teras Kat Şair Orhan Veli Sok. No:22/2N-01 Bahçelievler
Tel: 0212 553 53 24 (PBX) – 0212 553 53 94 (FAKS)


Bilinmeyenleri ve az bilinenleri #TGilekeşfet‘meye ve bizi @turizmgunlugu Instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın. Bir sonraki konularda görüşmek üzere. (: