Bakan açıkladı: Paket turlar iptal edilebilir!

Last Updated on 13 Mart 2020 by Yaşar Çelik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, paket turların coronaviruse bağlı mücbir sebep dolayısıyla iptal edilebileceğini açıkladı.

Ankara’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip coronavirus (COVİD-19) salgınının dünyanın birçok bölgesinde yayılmasıyla Türkiye’deki tıbbi maske fiyatlarında görülen artışlara ilişkin şikayet aldıklarını dile getirdi. Pekcan, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde Reklam Kurulunda 13 firmadan 9’u haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldığını, firma başına 104 bin 781 lira, toplam 943 bin lira para cezası uyguladıklarını kaydetti.

Pandemi açıklaması, mücbir sebebe girer mi?

Haber önerisi: Coronavirus’te doğru bilinen 10 yanlış!

İPTAL ETME HAKLARI VAR

Şikayetlerin paket turlarla ilgili de geldiğini belirten Pekcan, gerekli soruşturmaları başlattıklarını şu sözlerle ifade etti:

“Aynı kanun çerçevesinde mücbir sebepler nedeniyle tüketicinin paket turları iptal etme hakkı bulunmaktadır. Bunu da hem tüketicilerimize bir kez daha hatırlatmış hem de ilgili tur operatörlerine bu mesajımızı bir kez daha vermiş olalım.”

Coronavirüs nedeniyle 30 bin rezervasyon iptal