Umreden dönen 10 bin 330 kişi karantinaya alındı

2023 Hac kayıtları

Last Updated on 16 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde Umre’den dönen bir vatandaşın yeni tip coronavirus (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bugün (15 Mart) ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Umreden dönen 10 bin 330 kişinin Ankara ve Konya’daki 5 yurttaş karantina altına alındığını açıkladı.

15 MART: Son dakika haberi!

Umreden dönen 10 bin 330 kişi Ankara ve Konya’daki 5 yurtta karantina altına alındı. Umre amacıyla Suudi Arabistan’a giden Türk vatandaşlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır” açıklaması yaptı.

UMREDEN DÖNENLER ANKARA’DA KARANTİNADA

Ankara’da gece saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na inen uçaktaki yolcular önce sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da bazıları Gölbaşı’ndaki yurtlarda karantinaya alındı.

Polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Umre yolcularını taşıyan otobüs şoförleri de özel kıyafetler giydi.

14 MART:

Bakan Koca, Twitter hesabından paylaştığı tweet’te “UMREDEN YENİ DÖNDÜYSENİZ 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Bakan, Türkiye’nin ilk coronavirus vakasını 10 Martı 11 Mart’a bağlayan gece saatlerinde basın açıklamasıyla şöyle duyurmuştu:

“Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bir vatandaşımızın Coronavirus testi pozitif çıktı. Tanı, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konulmuştur. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir.” Haberin detaylarına ulaşmak için: Türkiye’de ilk coronavirus vakası resmen açıklandı

İlk vakanın açıklanmasının hemen ardından 11 Mart günü toplanan Bilim Kurulu, Türkiye’de tespit edilen hastayla ve sektörlerin virüs ile ilgili son durumu değerlendirmişti. Haberin detayları için tıklayınız: Turizm Bakanı Ersoy’dan önemli coronavirus açıklaması

12 Mart tarihinde ise diğer vakaların ilk hastanın yakın çevresinden kaynaklı olduğunu yine twitter hesabı üzerinden şöyle ifade etmişti:

“Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz.”