İngiltere seyahat tedbirlerini sıkılaştırıyor

Schengen Ülkeleri Sınır Kontrollerini Artırıyor! İşte Bu Ülkeler ve Uygulamaları
Schengen Ülkeleri Sınır Kontrollerini Artırıyor! İşte Bu Ülkeler ve Uygulamaları

Last Updated on 10 Şubat 2021 by Turizm Günlüğü

İngiltere seyahat tedbirlerini sıkılaştırıyor: 10 günlük karantinada 2 kez test, kuralları çiğneyenlere hapis cezası…

İngiltere’ye seyahat eden tüm yolculara 15 Şubat’tan itibaren, karantinada kaldıkları süre içinde iki kez koronavirüs testi yaptırma zorunluluğu getiriliyor.

Ülkeye girişte zorunlu PCR testi yaptırmayanlara 1000 Pound para cezası, COVID-19 formunda yalan bilgi beyan edenlere ise 10 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Koronavirüs mutasyonunun ilk görüldüğü ve Avrupa’da COVID-19 nedeniyle en çok ölümün görüldüğü İngiltere’de yayılımı önlemek için tedbirler sıkılaştırılıyor. Bu kapsamda, 15 Şubat’tan itibaren uygulamaya girecek kurallara uymayanlara sert cezalar uygulanacak.

SAĞLIK BAKANI HANCOCK AÇIKLADI

Sputnik’in haberine göre; Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tedbirler gereği, ülkeye gelenlerin karantinada kaldıkları süre içinde iki kez koronavirüs testi yaptırma zorunluluğu olacağını açıkladı.

Ülkeye vardıktan sonra otellerde ya da evlerinde kendini izole edenlere 10 günlük karantina dönemlerinin ikinci ve sekizinci günlerinde test yapılacak.

1000 POUND CEZA

Hancock ayrıca, ülkeye girişlerde zorunlu koronavirüs testi yaptırmayan uluslararası yolculara 1000 pound para cezası kesileceğini söyledi.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Hancock, “Havaalanlarındaki COVID-19 bilgi formunda İngiltere’ye varmadan 10 gün önce kırmızı listede yer alan bir ülkede bulunduğunu gizlemeye çalışan herkes 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak” dedi.

Hancock, bu ülkelerden gelen İngiliz ve İrlanda vatandaşlarının da 1750 pound ödemesi ve ardından 10 gün karantinada kalmaları gerektiğini söyledi.

Halihazırda ülkeye uçak, gemi ya da trenle gelen tüm yolculardan son 3 gün içerisinde yapılmış negatif COVID-19 testi isteniyor.