Düş Patikası ile Doğu Karadeniz Yayla Turu’na çıkmaya hazır mısınız?

Last Updated on 8 Ocak 2022 by Yaşar Çelik

Ahşap köy evlerini gördüğünüz, yayla yaşamının içine karıştığınız, bölge halkını ve ekolojik hayatı yakından tanıma fırsatı yakaladığınız bir Karadeniz turu hayal edin. Peki ya bunların tümünü ve daha fazlasını Düş Patikası ile gerçekleştirmenizin mümkün olduğunu söylesem?..

Okuma önerisi: Trekking turları hakkında bilinmesi gerekenler

Düş Patikası’nın Ekolojik Turlar Koordinatörü Asuman Ataç

Düş Patikası’nın Ekolojik Turlar Koordinatörü Asuman Ataç ile mercek altına aldığımız sıradaki konumuz Türkiye’nin yeşil cenneti olarak adlandırılan Doğu Karadeniz bölgesi. Asuman Ataç ile bölgenin tüm doğal güzelliklerine şahit olmak, yayla yaşamını yakından tanımak, temiz havası ile kendini zinde hissetmek, yüzlerce yıllık tarihi yerlerini görmek, lezzetli yöresel Karadeniz yemeklerini yerinde tatmak isteyenleri ince ayrıntılarla planlanmış bir Karadeniz yayla turuna çıkarıyoruz.

İşte Düş Patikası’nın doğa ve trekking tutkunları, fotoğrafçılar, belgeselciler ve Karadeniz’e hayran olanlar için düzenlediği Karadeniz Turlarına ilişkin merak edilenler:

BAŞTAN BAŞA BİR KARADENİZ YAYLA TURU

“Doğu Karadeniz Yayla turumuz, Trabzon’dan başlayıp Artvin-Şavşat-Macahel bölgesini de içine alan, kısacası Doğu Karadeniz yaylalarını baştan başa dolaşan bir tur. Bu turlarımızda ana temamız ekolojik değeri yüksek olan yaylaları ve bakir bölgeleri misafirlerimize göstermek. Yani daha çok kitle turizminden uzak, olabildiğince doğaya yakın turlar gerçekleştiriyoruz. Öte yandan gündüzü ayrı gecesi ayrı olan bu tur programlarımız dolu ve yoğun bir şekilde geçiyor. Gündüzleri gezilirken akşamları da eğlence düzenliyoruz. Çünkü horon etmeden Karadeniz’den dönülmez. (:

“BUTİK SAYIDA ÖZEL ARAZİ ARAÇLARIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Tur yaptığımız yaylalar ve bölgeler herkesin ve her arabanın götürüp çıkarabileceği yerler değil maalesef. O yüzden yolculuklarımızı özel arazi araçlarımızla düzenlemekteyiz. Turlarımızı 14 kişilik butik tur şeklinde yapıyoruz. Ev-havalimanı transfer hizmetimiz çerçevesinde misafirlerimizi alıp Trabzon Havalimanı’na ulaştırdıktan sonra kahvaltı merasiminin ardından uzun soluklu doğa gezimize başlamış oluyoruz.

Gito Yaylası

“KESİN KALKIŞLI 7 GÜNLÜK TURLARIMIZA EK 4 GÜNLÜK KISA TURLAR DA PLANLIYORUZ”

Karadeniz turlarımız Haziran’da başlayıp Eylül ayının ortalarına kadar devam ediyor. Ama bazen sonbaharın o etkileyici atmosferini görmek adına Ekim ve Kasım aylarında ve Yılbaşı gibi özel tarihlerde de turlar düzenleyebiliyoruz. Her hafta kesin kalkışlı 6 gece 7 günlük programlarlar düzenliyoruz. Bu programlarımızı uzun yıllardır yaptığımız için tecrübemiz oldukça fazla. Bu nedenle bölge destinasyonuna çok hakimiz. Bu sene daha kısa tur isteyen misafirlerimiz için bölge bölge ayrılmış yayla gezisi şeklinde 3 gece 4 günlük programlarımız da var.

KARADENİZ YAYLALARI, DOĞA SEVERLER, TREKKING TUTKUNLARI, FOTOĞRAFÇILAR, BELGESELCİLER, ÖZEL AİLE-ARKADAŞ-İŞ GRUPLAR

Doğu Karadeniz Yayla Turlarımız her yaştan misafirimizin katılımına açık. Araç ile yaylalara çıkıldığı için uzun yürüyüşler yok. Kısa geziler şeklinde yürüyüşlerimizi yapıyoruz. 7’den 70’e her yaş grubu katılabiliyor. Tabi sadece doğa gezileri değil aynı zamanda doğa yürüyüş turları, fotoğrafçılara, belgeselciler, yoğa ve kişisel gelişim turları gibi özel düzenlediğimiz geziler şekillerde de olabiliyor. Dolayısıyla Doğu Karadeniz’e farklı konseptlerde, farklı gün sayılarıyla farklı farklı programlar planlayabiliyoruz. Misafirlerimizin beklentilerine göre satış esnasında onları yönlendirerek arzu ve hayal etmiş oldukları bir gezi yapmalarını sağlıyoruz. Örneğin fotoğraf çekecek bir kişi trekking rotasında çok mutlu olmayacaktır. Doğru talebi, doğru ihtiyacı belirlemek burada en önemlisi. Ayrıca özel ve küçük gruplara (örneğin 3 kişilik, 6 kişilik vb…) istekleri doğrultusunda turlar planlayabiliyoruz.

Rize / Pokut Yaylası

ÜST DÜZEY PANDEMİ ÖNLEMLİ TURLAR

Pandemiyle ilgili olarak bu süreç başladığı dönemde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Gürcan’dan danışmanlık aldık. Tur operasyonunda yer alan rehberlerimiz, kaptanlarımız ve ekibimiz sürekli güncellenen eğitimler alıyorlar. Misafirlerimizi korumak adına ne yapmamız gerektiğiyle ilgili otel ve lokasyon seçimimizden araç temizliğine kadar birçok detayı standartlaştırmış durumdayız.

UZMAN REHBERLER EŞLİĞİNDE KALİTELİ BİR TUR

Misafirlerimiz; hem ekonomik fiyatlarla hem de tura katılım kolaylığı sağlayacak çeşitli gezi programlarımız ile Doğu Karadeniz’in en çok tercih edilen trekking rotalarını, bulutların üzerinde olacağınız uçsuz bucaksız yeşilliklerle dolu yaylalarını, müze ve ören yerlerini, milli parklarını uzman rehberlerimiz ile bölgenin arazi yapısına uygun tahsis edilen araçlar ile geziyor. Pokut Yaylası, Sal Yaylası, Gito Yaylası, Çuripira Yaylası, Rize Yaylaları, Artvin Yaylaları, Şavşat Yaylaları, Macahel Yaylaları, Doğu Karadeniz yayla turumuzda gideceğimiz yaylalardan bazıları olurken göller ve şelaleler de uğrak noktalarımızın diğer yerleri olarak karşımıza çıkıyor.

YAYLA BUTİK YA DA YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAMA

Bölge zor bir yapıya sahip olsa da burada turizm yeni yeni gelişmeye başlamış durumda. 10 yıl önce konaklama şartları çok yetersizken şimdi doğanın kalbinde, zor şartlara rağmen güzel işler yapan butik oteller ve yıldızlı oteller mevcut. Biz de Doğu Karadeniz Yayla Turumuzda bazı bölgelerde mevcut olan vadi ya da yayla butik otellerde, bazı bölgelerde ise yıldızlı otellerde konaklayabiliyoruz.

Pokut Yaylası, Çamlıhemşin/ Rize.

“EKOTURİZM ODAKLIYIZ”

Karadeniz Turu veya Doğu Karadeniz yayla turlarımızda önceliğimiz ekoturizm olduğundan misafirlerimizi yerel halkla buluşturarak hem doğal ürünleri yerinde tatmalarını sağlarken hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz.

KONFORLU BİR GEZİ İÇİN MALZEME LİSTESİ ÖNEMLİ

Karadeniz değişken bir coğrafyaya ve iklime sahip olduğu için misafirlerimize tura katılmadan önce malzeme listesi göndermekteyiz. Çünkü Karadeniz yazın ortasında size polar, bot giydirebilir. Aynı zamanda bikiniyle de yüzme imkanı verebilir. Bizim önerimiz inceden kalına ‘lahana modeli’ giyinmedir. En önemlisi bölgede ne zaman yağış olacağı kestirilemediği için yanınızda yağmurluğunuz mutlaka olmalıdır. Küçük bir sırt çantası yanınızda olması sizi rahatlatacaktır.

İŞTE DÜŞ PATİKASI KARADENİZ TURLARI

  • Doğu Karadeniz Yayla Turu
  • Artvin – Şavşat – Macahel Yaylaları Doğa Gezi Turu
  • Kaçkar Yaylaları Trekking Turu
  • Macahel Yaylaları Trekking Turu