easyJet’ten 90 bin ek koltuk: Listede Türkiye de var

Turizm merkezlerindeki havalimanları
Milas Bodrum Havalimani / BJV

Last Updated on 17 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

EasyJet, Nisan ayındaki Paskalya tatili de dahil olmak üzere 2022 yaz sezonu için Birleşik Krallık havalimanlarından 26 rotaya 90 bin koltuk eklediğini duyurdu.

Low-cost firması easyJet, 2022 yılı kış sezonunun son haftaları için Cenevre, Grenoble, Lyon, Salzburg ve Sofya’daki kayak merkezlerine 50 bin ekstra koltuk dahil olmak üzere Mart ayının sonundan itibaren hem kayak hem de plaj destinasyonlarına yönelik uçuşlarını artırıyor.

Diğer yandan easyJet, Faro, Barcelona ve Malaga gibi plaj destinasyonlarının yanı sıra Türkiye ve Güney Kıbrıs için de daha fazla kapasite artışına gidilecek.

easyJet, hem Birleşik Krallık’ta hem de Avrupa genelinde Covid-19 seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesiyle seyahat talebi arttıkça 2022 yaz sezonu için Gatwick, Luton, Bristol, Birmingham, Manchester ve Liverpool havalimanlarından düzenleyeceği uçuşlar için kapasitesi artışına gidecek.

Bu kapsamda Liverpool’dan İspanya, Portekiz, Türkiye ve Güney Kıbrıs uçuşları için 20 bin koltuktan fazla kapasite artışına gidecek olan easyJet; Manchester’dan düzenleyeceği Malaga uçuşları için de 6 bin koltukluk kapasite artışına gidecek.

Travel Trade Gazetta’nın haberine göre; easyJet Birleşik Krallık Ülke Müdürü Ali Gayward konuya ilişkin şunları söyledi:

“2022 yaz sezonu programımıza daha fazla koltuk eklemekten mutluluk duyuyoruz. Bu kapasite artışıyla Birleşik Krallık’taki müşterilerimize Avrupa’nın en iyi plajlarından bazılarında keyifli bir tatil yapabilmeleri için daha fazla uçuş seçeneği sağlayacağız.”