İsrail seyahat uyarısının seviyesini düşürdü

Last Updated on 30 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

İsrail, İstanbul’a seyahat uyarısının seviyesini düşürdü.

İran’ın Türkiye’deki İsraillileri hedef alan suikast planının engellendiğini açıklayan İsrail, İstanbul’a yönelik seyahat uyarısının seviyesini düşürdü.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İstanbul’a yönelik seyahat uyarısının risk düzeyini en yüksek seviyeden ikinci en yüksek seviyeye indirdi.

Ancak Ulusal Güvenlik Konseyi, İstanbul’daki İsraillilere yönelik suikast planı engellendiği açıklanan “İran’ın motivasyonunun hâlen yüksek olduğu” uyarısında bulundu.

“Potansiyel İsrail ve Yahudi hedeflerini belirleme ve altyapı kurma yönündeki çabaların” sürdüğünü belirten Konsey, İsraillilere gerekli olmadıkça Türkiye’ye seyahat etmemeleri çağrısında bulundu.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre İsrail Başbakanı Naftali Bennett, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz aylarda ve haftalarda İstanbul ve Türkiye’deki İsraillilere yönelik saldırıları engelleyen hem Türk güvenlik güçlerine hem de bizim güvenlik güçlerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Önlemlerimiz başarılı oldu ve insanların hayatını korudu. Aşama aşama rutine dönüyoruz” diyen Bennett, “Türkiye’deki İsraillilere yönelik saldırıların engellenmesindeki işbirlikleri için Erdoğan ve halkına” da teşekkür etti.