“Rusya uçuşları için yaptırım baskısı artıyor” iddiası

Kısa mesafe yurt içi uçuşları yasakladı

Last Updated on 17 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmayan Türkiye’ye özellikle ABD’den gelen baskılar artıyor.    “Rusya uçuşları için yaptırım baskısı artıyor” iddiası

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmayan Türkiye’ye özellikle ABD’den gelen baskılar artarken, yaşanan sıkıntıların arttığına dair yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Geçen hafta, önce Türkiye gümrüklerinin, Rusya’ya Türkiye üzerinden gelen yaptırıma konu malların sevkiyatını durdurduğu bildirilmiş, Rus makamları konunun resmi düzeyde görüşüldüğünü ve çözülmesinin beklendiğini duyururken Türk tarafından resmi bir açıklama gelmemişti.            Rusya uçuşları için yaptırım baskısı artıyor

Bu sorunun “bir şekilde çözülmesi” için çalışmaların sürdüğü haberlerinin ardından şimdi de gündemde dün medyaya yansıyan bir başka haber ve iddia var.

AEROFLOT VE S7 AIRLINES’TAN AÇIKLAMA

Turkrus.com’un haberine göre bu kez Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kararı ile Türkiye’de ABD yapımı Rusya yolcu uçaklarına yakıt ve bağlantılı hizmetlerin verilmesinin yasaklandığı iddia edildi.

Dün gece bu haberler üzerine açıklama yapan Aeroflot ve S7 Airlines kaynakları, “Türkiye’ye uçuşların normal şekilde gerçekleştirildiği” bilgisini verdi.

SORUNLARIN ARTABİLECEĞİ UYARISI YAPILIYOR

RBC’nın sektör temsilcileri ile dün gece yaptığı temaslara göre, Türkiye’deki havaalanı yakıt ve yer hizmetleri sağlayan şirketlerin tamamının böyle bir yasa başlatmadığı, sorunun kısmi olduğu öne sürülüyor.

Turizm sektöründe soruna açıklık getirilmeye çalışılırken, çıkan yorumlarda Türkiye üzerinde artan yaptırım baskıları nedeniyle bu ve benzer sorunların artabileceği uyarısı yapılıyor.