Avrupa’nın En İyi 10 Sahil Kasabasından İkisi Türkiye’de

Avrupa’nın En İyi 10 Sahil Kasabası

Last Updated on 6 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

The Guardian, Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabasını seçti. Listede Türkiye’den de iki yer var.        Avrupa’nın En İyi 10 Sahil Kasabası

İngiliz gazetesi The Guardian Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabası listesini yayınladı.

Listede, Türkiye’den Gökova Körfezi’ndeki Akkaya ve Bodrum Yarımadası’ndaki Göltürkbükü de yer aldı.

ASOS (KEFALONYA) / YUNANİSTAN

Küçük Asos’un en özel bir yanı, karamela ve gül pembesi evleri. İki küçük plaj bulunan adada yürüyüşçüler, Asos’un 16. yüzyıldan kalma kalesinin kalıntılarına giden patikayı takip ederek keşif yapabiliyor.

AKYAKA / AZMAK

Türkiye’nin doğaya ve sürdürülebilirliğe önem veren yavaş şehirlerinden biri olan Akyaka, Azmak Nehri’nin ağzında, pırıl pırıl Gökova Körfezi’nde yer alıyor. Sahilin arkasında, begonvillerle kaplı sokaklardan oluşan bir kafes, geleneksel lokantalara ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Geceleri deniz kıyısındaki restoranlar kumların üzerine masalar kuruluyor.

Akyaka aynı zamanda Türkiye’nin uçurtma sörfü merkezi olarak biliniyor ve şehrin hemen dışındaki uzun kumsalda çok sayıda sörf okulu bulunmaktadır.

GÖLTÜRKBÜKÜ / BODRUM

Eğer Türkiye’nin bir Saint-Tropez’i varsa, Gölköy ve Türkbükü köylerinin bir araya gelmesiyle oluşan bu gösterişli yer olduğuna inanılıyor.

Yeni oluşturulan halk plajı ve Côte d’Azur havası estiren katlı plaj kulüpleriyle Türkiye’nin en iyi sahillerden biri.

ŠİBENİK / HIRVATİSTAN

Dubrovnik ile benzer zarif Venedik mimarisine ve pişmiş toprak çatılı evlere sahip olan bu sahil kasabası sakinliği açısından gözde bir yer haline gelmiştir. Deniz kenarındaki gezinti yolundan, katedraline ve 11. yüzyıldan kalma Aziz Michael Kalesi’ne kadar oldukça ilgi çekici bir lokasyon.

CAVTAT / HIRVATİSTAN

Büyüleyici küçük sahil kasabalarından biri olan bu yer, birçoğu onlarca yıldır aynı aileler tarafından işletilen gösterişsiz kafe ve restoranlar, yüzme platformları ve kristal berraklığındaki suya açılan küçük çakıl koyları ile ilgi odağı haline geliyor. Dubrovnik’e ve yakındaki Elaphiti adalarına düzenli olarak tekne taksiler çalışıyor. Eşsiz yürüyüş rotaları ve mükemmel gün batımı noktaları olan birkaç basit plaj barına da sahip.

OKUMA ÖNERİSİ: Bozcaada, Avrupa’nın en büyülü 10 adası arasında

SANTA MARIA DI CASTELLABATE (CAMPANIA) İTALYA

Yakındaki Amalfi sahilinin karmaşasından uzakta bir dünya olan Cilento sahili, balıkçı evlerinin bozulmamış plajlara baktığı küçük sahil kasabalarıyla doludur. Balıkçı tekneleri sabahın erken saatlerinde kasabanın restoranlarını beslemek için geri döner ve balıkçılar mavi bayraklı plajlarda ağlarını onarır. Günler kumlarda ya da Cilento milli parkındaki yürüyüş parkurlarını takip ederek geçirilebilir; yakındaki Paestum ve Velia arkeolojik alanları tarih meraklıları için büyük bir cazibe merkezidir.

LA FLOTTE EN RÉ (ILE DE RÉ) / FRANSA

Bir zamanlar önemli bir deniz balıkçılığı limanı olan La Flotte, restoranlarla kaplı bir sahil ve oldukça büyük bir marina ile Île de Ré’nin en güzel köylerinden biri olarak kabul ediliyor. Yakındaki Arnérault plajı keyifli bir öğleden sonra için en iyi seçim olarak tavsiye ediliyor.

CONCARNEAU (BRETANYA) / FRANSA

Tarihle iç içe, muhteşem bir sahile ve kasabanın restoranlarını en taze deniz ürünleriyle doldurmaya çalışan bir balıkçı filosuna sahip olan Concarneau, Brittany’nin en güzel noktası. İki bölümden oluşan kasabada, küçük bir ada üzerine kurulu eski kentin etrafında 14. yüzyıldan kalma surlar ve evlerin arasından geçerek hareketli balıkçı limanına ulaşan Arnavut kaldırımlı sokaklar bulunuyor. Uzun ve el değmemiş kumlardan oluşan Plage des Sables Blancs, şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Balıkçılık Müzesi ve dünyanın en eski deniz istasyonu olan Marinarium, aileler için iyi bir yağışlı hava seçeneği.

FORNELLS (MENORCA) / İSPANYA

Birkaç mil ötedeki daha yeni bir gelişme olan Playa de Fornells ile karıştırılmaması gereken Fornells, Menorca’nın en büyüleyici balıkçı köylerinden biri ve palmiye ağaçlarıyla bezeli sade bir sahil şeridine sahip. Bir balık restoranı merkezi haline gelen lokasyon, son yıllarda rüzgâr sörfü için ideal koşulları sağlayan güvenilir bir yer haline de gelmiştir.

CoLlafranc (GİRONA) / İSPANYA

Beyaz badanalı evleri, mavi kapıları ve küçük balıkçı tekneleri Llafranc’a hoş bir eski tarz hissi veriyor. Bir zamanlar Costa Brava’nın en göz alıcı noktası olan, Ernest Hemingway ve Salvador Dalí’den Elizabeth Taylor ve Sophia Loren’e kadar herkesi kendine çeken Llafranc, sadece Temmuz ve Ağustos aylarında kalabalık olan sakin, aile dostu bir tatil beldesi haline gelmiş. Korunaklı liman, kano, yelken, tüplü dalış ve kürek sörfü gibi su sporları için ideal.

Kaynak: T24