Rus Turistlerin Ülkeye Girişini Yasakladı

ATOR’dan Pasaport Uyarısı

Last Updated on 23 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Norveç, Rus turistlerin ülkeye girişini yasakladı.

Norveç’ten Ruslara yönelik ülkeye yeni giriş kısıtlamaları getirildi.

Norveç hükümeti, Rus turistlere yönelik giriş kısıtlamalarını sıkılaştırarak, turizm ve diğer “zorunlu olmayan” amaçlarla ülkeye gelen Rus vatandaşlarına izin vermeyeceğini duyurdu.

Haberrus’un haberine göre bu tedbir; Schengen vizesini hangi ülkenin verdiğine bakılmaksızın uygulanacak ve 29 Mayıs’ta yürürlüğe girecek.

Hükümete sunulan raporda, kısıtlamalardan bazı istisnaların geçerli olacağı belirtildi. Akrabalarını ziyaret etmek, Norveç’te veya diğer Schengen ülkelerinde çalışmak veya okumak amacıyla seyahat eden Rus vatandaşları bu kısıtlamalardan muaf tutulabilecek.

NORVEÇ HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

Norveç hükümeti, yaptığı basın açıklamasında, bu kısıtlamaların hem Norveç tarafından 2022 baharından önce verilen vizelere hem de diğer Schengen ülkeleri tarafından verilen vizelere sahip olanlar için geçerli olduğunu belirtti.

Kararın, Norveç’in Rusya – Ukrayna çatışması nedeniyle kısıtlamalar getiren müttefik ve ortaklarına destek olma arzusu doğrultusunda alındığı kaydedildi.

Norveç, 2022 baharında da Rus vatandaşlarının girişini kısıtlayarak turist vizesi vermeyi fiilen durdurmuştu. Bu yeni tedbirlerle, Rus turistlere yönelik kısıtlamalar daha da sıkılaştırılmış oldu.

Kısıtlamaların yürürlüğe girmesiyle birlikte, Rus vatandaşlarının Norveç’e turizm amaçlı seyahat etmeleri önemli ölçüde zorlaşacak.

Norveç, 2022 baharında Rusların girişini kısıtladı, Rus vatandaşlarına turist vizesi vermeyi neredeyse durdurdu.

OKUMA ÖNERİSİ: Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir

Rusların turizm amacıyla dış sınırdan girişi Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti tarafından da yasaklandı.  Rus Turistlerin Ülkeye Girişini Yasakladı