Doruk Kaya, “2015, Rusya nedeniyle zorlu geçecek” demişti!

Last Updated on 12 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Kaya Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, “2015, Rusya nedeniyle zorlu geçecek. İşi bilenler bu yılı hasarsız atlatacak ama heves uğruna girenler elenecek” diyeli 2 yıl oldu ve birçok otel kriz nedeniyle kapılarını kapatmaya devam ediyor.

Kaya Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, turizmi zorlu bir sezonun beklediği belirterek, 2015’in eleme yılı olacağını söylemişti. Kaya, “5 yıldır otelcilik çok popüler oldu. Teşviki alan ya da ‘bu işte yüksek kâr varmış’ diyen bu alana yatırım yaptı. Son yıllarda yükseliş trendine giren turist sayısı da cazibeyi artırdı. Ama otelcilik o kadar kolay değil. İşin derinliklerini bilmek, teneffüs etmek, tedbiri de buna göre almak gerekiyor. 2015, Rusya nedeniyle zorlu geçecek. İşi bilenler bu yılı hasarsız atlatacak ama heves uğruna girenler elenecek. Biz de bu nedenle turizm yatırımlarımızı 2016’ya erteledik. Seneye satın alma yapabiliriz” demişti.

Pera’da satılık otel!

Eski Bale Hotel’in yerine 2005 yılında Santa Pera Hotel olarak hizmete giren otel, geçen yıldan bu yana kapalı. Otelin telefonları şu anda yine Beyoğlu’nda bulunan Santa Hill Hotel’e yönlendirilmiş.İstanbul otellerinin son iki yıldır mustarip olduğu talep düşüklüğü nedeniyle kapılarını kapattığı tahmin edilen otel için emlak ofisleri tarafından ilanlar verilmiş durumda.