Arapların yeni yatırım yeri Beylikdüzü

Last Updated on 27 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 olarak gerçekleşirken İstanbul’un hızlı gelişen yerlerini yatırım fırsatı olarak değerlendiren Araplar’ın gözdesi ise Beylikdüzü oldu.

İstanbul‘da yabancıların taleplerine karşılık verebilecek konut stoğu Beylikdüzü’nde “Evim Yüksekdağ” projesinin aile konsepti ile öne çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışlarında yüzde 70,9 artış oldu. 2017’nin Ekim ayında ilk sırayı bin 321 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 465 konut satışı ile Antalya, 121 konut satışı ile Bursa, 108 konut satışı ile Yalova ve 93 konut satışı ile Aydın izledi.

EN ÇOK ARAPLAR KONUT ALDI

Ülke uyruklarına bakıldığında Ekim ayında Suudiler 528 konut satın aldı, onları 344 ile Irak vatandaşları, 278 konut ile Azerbaycan ve 154 konut ile Kuveyt vatandaşları takip etti.

Yüksekdağ Gayrimenkul Kurucu Ortağı Celal Yüksekdağ

AİLE KONSEPTİ İLGİ GÖRDÜ

İstanbul’un hızlı gelişen yerlerini yatırım fırsatı olarak değerlendiren Araplar’ın gözdesi Beylikdüzü bölgesi oldu.

Nüfusun hızlı artışıyla doğru orantılı olarak konutların da değer kazandığını söyleyen Yüksekdağ Gayrimenkul Kurucu Ortağı Celal Yüksekdağ, “Yaptığımız fizibilite sonucunda Beylikdüzü çevresinde özellikle aile konsepti konutlara ihtiyaç olduğunu saptadık ve Evim Yüksekdağ projesini Arapların da tercih ettiği 2+1 ve 3+1 konut tiplerinde, aile konsepti olarak adlandırılan şekilde dizayn ettik” dedi.

TOPLAMDA 363 KONUT VAR

2+1 ve 3+1 seçenekleri ile satışa sunulan Yüksekdağ Projesi toplam 363 konuttan oluşuyor. Konut fiyatları ise 297 bin ile 530 bin TL arasında değişiyor. Evim Yüksekdağ projesinin yüzde 70’i de peyzaj ve çocuk oyun alanları olarak ayrıldı.