Online otel platformlarından büyük güç birliği

Last Updated on 6 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Odamax.com ve HotelRunner, küresel büyüme için stratejik işbirliğine imza attı. İş birliği kapsamında, Odamax.com tüm dünyada binlerce tesise HotelRunner aracılığıyla ulaşıp direkt kontrat yapabilecek, HotelRunner’da aktif olan tesisler de Odamax.com üzerindeki müsaitlik, fiyat ve rezervasyonlarının yönetimini anlık olarak gerçekleştirerek online satışlarını artıracak.

2016 yılında temelleri atılan stratejik iş birliğinin ilk adımı olarak Odamax.com altyapısı, HotelRunner kanal yönetim altyapısına entegre edildi ve binlerce otelin kesintisiz ve sorunsuz çalışabilmesi için ortak teknik çalışmalarla güçlendirildi. HotelRunner dijital satış ağı aracılığıyla 2017 yılı başından itibaren tüm Türkiye’den 2190 tesisle etkileşime geçildi ve 855 tesis direkt kontratlanarak Odamax.com’a bağlandı. Odamax.com üzerindeki müsaitliklerini, fiyatlarını ve kampanyalarını anlık olarak güncelleyebilen yüzlerce tesis, Odamax.com’dan aldıkları rezervasyonları da HotelRunner üzerinden yönetebilir hale geldi.

ODAMAX, 5 BİN TESİSE ULAŞACAK

Bugün duyurulan güç birliği ile Odamax.com, Türkiye’ye ek olarak 192 ülkedeki tesislere de HotelRunner aracılığıyla dijital ortamda ulaşarak tesislerle direkt kontrat yapabilecek, tesislerden gerçek zamanlı fiyat ve müsaitlik alabilecek. İşbirliği kapsamında, 2018 yılında 5 binden fazla tesisin Odamax.com’a bağlanarak iç ve dış pazarlarda online satışlarını artırması hedefleniyor.

HotelRunner iş birliği ile sadece entegrasyon değil aynı zamanda Türkiye ve dünyadan binlerce tesisi dijital ortamda kontratlayabilme imkanı elde ettiklerini belirten Odamax.com Yöneticisi Arzu Topuzdağ şunları ifade etti: “Türkiye’nin küresel online rezervasyon platformu olarak en büyük hedefimiz Türkiye ve dünya genelinde binlerce tesisi seyahatçiler için ulaşılabilir kılmak. Aynı zamanda tesislerin misafirlerle anlık bilgi paylaşımını sağlayarak otellerdeki doluluk oranlarını ciddi oranda artırmayı hedefliyoruz. Bu sebeplerle HotelRunner ile yaptığımız stratejik ortaklığa çok önem veriyoruz”.

HOTELRUNNER ANTALYA OFİSİ AÇIYOR

Odamax.com ile gerçekleştirdikleri güç birliği üzerine konuşan HotelRunner Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Beklen, “Sektörün dinamik ve yenilikçi firmaları olarak küresel çapta bir birlikteliğe imza attık. Tesislerimize, dijital ortamda Odamax.com ile iletişim kurulması, direkt kontrat süreçlerinin hızlandırılması ve hızlıca satışa başlayabilmeleri için aktif destek vereceğiz. Hedefimiz tüm dünyadaki konaklama tesislerinin online ortama taşınmasını hızlandırmak. Bu hedef kapsamında Türkiye’de de yatırımlarımıza devam ediyoruz. İstanbul ve İzmir ofislerimize ek olarak 2018 yılında açılacak Antalya ofisimiz aracılığıyla da tesislerimize ve iş ortaklarımıza birlikte büyüme amacıyla gerekli desteği sağlayacağız.” dedi.

HotelRunner ve Odamax.com yaptıkları stratejik iş birliğini 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak Travel Turkey İzmir fuarındaki kendi standlarında sektöre tanıtacak.